Se pregătește întâlnirea Obama - Ponta la Casa Albă, în următoarele ore

Ponta SUA 2.jpeg
Ponta SUA 2.jpeg
Vicepreședintele american Joe Biden îi pregătește premierului Victor Ponta o întrevedere cu președintele SUA Barack Obama, în Biroul Oval de la Casa Albă, susțin surse americane din mediul de afaceri cu care premierul s-a întâlnit ieri. Întâlnirea ar trebui să aibă loc în următoarele două ore. 

Premierul român Victor Ponta a fost foarte bine primit în Statele Unite ale Americii. Vizita sa este apreciată de marile corporații de peste Ocean, peste 20 dintre acestea exprimându-și dorința de a veni în România, încurajate de un climat de afaceri favorabil.

Turneul premierului  României în America s-ar putea finaliza cu o întrevedere cu cel mai puternic om al Planetei, președintele SUA Barack Obama. Este posibil ca vicepreședintele Joe Biden să profite de prezența lui Victor Ponta la Casa Albă și să medieze o întâlnire a acestuia cu liderul din Biroul Oval .

Precedentul Băsescu

Pe același model, președintele Traian Băsescu a participat în 2011 la o întrevedere cu Barack Obama. În timpul discuțiilor pe care șeful statului român le purta cu vicepreședintele american, Joe Biden, în sală a intrat liderul de la Casa Albă, care l-a invitat pe Traian Băsescu în Biroul Oval, unde cei doi au vorbit timp de mai multe minute.

Atunci, cele două delegaţii au stabilit coordonatele Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI, din delegația României făcând parte și ministrul Apărării Gabriel Oprea și șefii celor două Servicii specile, George Maior - S.R.I. și Mihai Răzvan Ungureanu - S.I.E.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel