EXCLUSIV  Schimbările climatice, rol în politica europeană. Dungaciu, întrebare dramatică: "Cine și-ar da viața pentru Europa"

Foto: caleaeuropeana.ro
Foto: caleaeuropeana.ro

Sociologul Dan Dungaciu a vorbit în exlusivitate pentru DC News despre schimbările climatice din lume, dar şi ce rol politic are fenomenul. 

"Schimbarea climatică are tot un rol politic foarte semnificativ, pentru că unu, permite Europei să joace multilateral. Chestia cimatică e multilaterală, nu poți să o joci bilateral, deci e clar că-ți permite să joci jocul sau pe scena pe care o cunoști, a multilateralismului. Îmi asum schimbarea climatică, vorbesc cu toți. Doi, am un nou instrument de soft power european că eu sunt cu clima", a declarat Dan Dungaciu, într-un interviu, în excusivitate, pentru DC News.

Cine și-ar da viața pentru Europa?

"Ideea asta a schimbării climatice îi permite Europei să fie multilaterală, permite Europei să-și eschive un soi de soft power pe care ea îl are și permite să fie și un pic protecționistă dacă vrea. Are o mare problemă inclusiv de moralitate și cazul ăsta a explodat cu incendierea pădurilor din Amazon. Europa de fapt, poluează cel mai puțin. Toată politica este pe zonă emoțională. Problema Uniunii Europene la nivel politic este că nu e emoțională, nu doar că sunt probleme tehnice nerezolvabile. Problema majoră e că: Cine și-ar da viața pentru Europa?!", a adăugat el.

Iată aici interviul:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel