Schimbarea protocolului de înmormântare la pacienţii COVID-19, ruptură în coaliţie. Elena Cristian: Să iasă dl Voiculescu să ne spună DE CE

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Elena Cristian, redactor şef DC BUSINESS, a reacţionat pe tema documentului care ar putea schimba normele la înmormântarea pacienţilor decedaţi din cauza COVID-19 şi îi cere ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu să explice public de ce nu este de acord cu semnarea acestuia. 

Aceasta a mai arătat şi că declaraţiile contradictorii ale premierului Florin Cîţu, vicepremierului Dan Barna şi ale ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, scot la iveală o ruptură în coaliţie, când a fost întrebată de ce românii care mor din cauza COVID-19 nu pot fi înmormântaţi normal. 

"Răspunsul stă în declaraţiile contradictorii ale premierului, vicepremierului şi ministrului Sănătăţii, care ne arată ruptura dintre partidele de coaliţie. Declaraţiile astea s-ar fi făcut în urma unor analize în interiorul Guvernului, într-un Guvern normal, nu aşa. Luni a ieşit unul, marţi a ieşit altul şi i-a dat una peste ochi, marţi după-amiaza vine altul şi la fel. Niciuna dintre declaraţii nu are în spate studii, analize şi date concrete. 

La fel e şi cu înmormântarea celor care au decedat ca urmare a infectării cu coronavirus. Nu are la bază ceva, nu am văzut niciun studiu care să arate că se poate transmite virusul de la cadavru la om sau că dacă s-ar desfăşura înmormântarea în condiţii normale, toţi participanţii s-ar îmbolnăvi", a spus Elena Cristian.

VEZI ŞI Nelu Ploieşteanu, înmormântat după protocolul COVID-19. Val Vâlcu îl critică pe Vlad Voiculescu. "Măsurile sunt exagerate. Întrebarea este ce face!"

Comparaţie între moartea lui Nelu Ploieşteanu şi cea a lui Emi Pian

"Nu pot să nu mă întreb de ce această discuţie apare în spaţiul public după 20.000 de decese. Doar presa a scos în evidenţă anumite situaţii. Şi uitându-mă la spaţiul public în aceste zile, cu Cornelia Catanga, Nelu Ploieşteanu, personalităţile care s-au dus, nu pot să nu mă gândesc la înmormântarea lui Emi Pian. Erau sute, mii de oameni, şefii Poliţiei negociau în toiul nopţii în biserici, erau oameni călare fără nicio normă. 

E nevoie de o dezbatere publică, de o dezbatere în cadrul Guvernului şi de decizii clare. Dl Voiculescu să iasă şi să ne spună de ce se opune. Să ne spună că are un studiu care arată că toţi cei care trec la mai puţin de 2 km de sicriu se îmbolnăvesc. Ceva, orice, pentru că aceste familii rămân cu sechele pe viaţă", a declarat Elena Cristian la România TV. 

VEZI ŞI Românii au luat foc după ce a făcut Poliția la înmormântarea lui Emi Pian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel