Schimbare radicală privind pensiile. Olguța Vasilescu, intervenție fulminantă

În lege este notată o schimbare majoră privind pensiile: angajații nu vor mai fi obligați să plătească contribuții la sistemul de pensii de stat, ci vor putea să plătească sumele aferente doar la sistemele private. Schimbarea nu este chiar așa, după cum afirmă Lia Olguța Vasilescu, iar legea nu este deocamdată explicită pentru că termenul ei de aplicare ar fi până-n octombrie. 

Pe principiul mulți citesc, puțini înțeleg, Lia Olguța Vasilescu afirmă că nu este nimic adevărat, chiar dacă recunoaște că-n lege nu se face delimitarea clară cu privire la cine va putea plăti doar la privat. 

”Nu s-au modificat contribuțiile care se vor plăti. Ceea ce spuneți este valabil doar pentru cei cu activități independente care pot să opteze dacă plătesc la pilonul I sau III, ei fiind obligați până acum să plătească la ambele piloane. Ceilalți rămân să plătească la pilonul de pensii al statului. Nu e niciun fel de discuție aici”, a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3. 

În lege scrie: ”CAS se va putea plăti la fondurile proprii de pensii private fără a mai exista obligația de a se plăti la bugetul asigurărilor sociale de stat”.

Ministul Muncii a declarat: ”Acest fragment este valabil doar pentru cei cu activități independente. Asta veți vedea la Legea pensiilor, care are termen să fie aprobată până la 1 octombrie, dar vă spun clar că această este măsura pe care dorim s-o implementăm.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel