Schengen, aderare. România îndeplinește criteriile. Anunțul liderului ALDE Europa

Schengen
Schengen

Bulgaria și România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la spațiul Schengen și ar trebui admise fără întârziere, a afirmat vineri la Sofia Hans van Baalen, președintele partidului Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE), transmite BTA.

Hans van Baalen, care a luat parte la o conferință internațională a liberalilor din Balcani, a apreciat în același context că Bulgaria este gata să intre în zona euro și că țările din Balcanii de vest ar trebui să fie acceptate în Uniunea Europeană.

În cadrul conferinței, găzduită de formațiunea etnicilor turci din Bulgaria, Mișcarea pentru Drepturi și Libertăți, participanții și-au exprimat preocuparea în legătură cu ascensiunea naționalismului și a atitudinilor radicale în Europa.

Zilele naționalismului s-au încheiat și acesta nu mai are niciun viitor, a dat asigurări fostul președinte al partidului ALDE, Graham Watson.

La conferința de la Sofia au fost invitați lideri ai partidelor liberale din Bosnia-Herțegovina, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia și Slovenia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel