Scenariu la prezidențiale, Bogdan Chirieac: Este riscul PSD-ului!

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, datele relevate de sondajul CURS, conform cărora Eugen Teodorovici, din postura de candidat PSD, ar fi votat de 13 la sută din electorat, dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc duminică. Chirieac a spus că numele candidatului la prezidenţiale va fi un pariu din partea PSD. 

"E un început bun. Din momentul în care se va lansa oficial în postura de candidat al PSD, procentul va creşte exponenţial. Există nenumărate informaţii de presă conform cărora candidatul PSD la prezidenţiale ar urma să fie Eugen Teodorovici. S-a făcut această alianţă între ALDE şi Pro România, dar nu cred că PSD va accepta un candidat care nu a fost niciodată în PSD. La fel şi ALDE, pentru că nu ştiu dacă domnul Tăriceanu va renunţa la propria candidatură, atât de importantă pentru formaţiunea sa politică. Aşa că până se lămuresc treburile, mergem pe ideea candidatului propriu al fiecărui partid. Şi vedem că PRO România o dă pe Corina Creţu, ceea ce e foarte în regulă", a explicat Bogdan Chirieac. 

Dăncilă la prezidenţiale, un pariu pentru PSD

"Candidatul PSD ar putea fi şi doamna premier, care nu ar avea probleme să intre în turul doi, dar o înfrângere la prezidenţiale s-ar răsfrânge asupra guvernării. O candidatură a domnului Teodorovici ar fi de pe lângă guvernare, adică PSD şi-ar continua programul de guvernare. În 2020, la parlamentare, PSD nu va lua 22 la sută, ci un procent mult mai mare. Atunci este riscul PSD-ului. Dacă doreşte să pună prezidenţialele şi guvernarea pe acelaşi candidat, caz în care ar merge foarte bine doamna Dăncilă, sau va alege un alt candidat, nonconformist, cum este domnul Teodorovici, altfel decât pesedistul standard. Pentru că nu este niciun termen de comparaţie între Eugen Teodorovici şi domnul Iliescu, spre exemplu. Este o stângă modernă!", a completat analistul politic. 

Amintim că un sondaj CURS a relevat faptul că Eugen Teodorovici ar fi votat de 13 la sută dintre votanţi, dacă alegerile prezidenţiale ar avea loc duminică şi acesta ar candida din partea PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel