Scandalul petrecerilor de la Downing Street. Boris Johnson prezintă scuze, dar exclude o demisie

Boris Johnson, premierul Marii Britanii
Boris Johnson, premierul Marii Britanii

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat scuze luni în Parlament, promiţând că va învăţa lecţia, dar a exclus o demisie, după publicarea unui raport administrativ conform căruia a fost vorba de "erori de leadership" în scandalul petrecerilor de la Downing Street din timpul izolării.

"Îmi pare rău pentru lucrurile pe care nu le-am făcut corect şi îmi pare rău pentru modul în care a fost tratat subiectul", a declarat liderul conservator în faţa deputaţilor, conform AFP și Agerpres.

"Înţeleg şi voi remedia" situaţia, a adăugat el, promiţând schimbări administrative în gestionarea Downing Street.

El a dat asigurări că guvernul său rămâne "demn de încredere", insistând asupra realizărilor pro-Brexit, asupra reuşitei campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului sau chiar asupra răspunsului la criza ucraineană.

"O să mă apuc de treabă", a mai spus el, în contextul în care se află într-o poziţie delicată, apărând tot mai multe apeluri la demisie, inclusiv din rândul majorităţii sale conservatoare.

Un raport despre petrecerile organizate în timpul izolării la Downing Street a evidenţiat "erori de leadership şi de judecată"

Un raport extrem de aşteptat despre petrecerile organizate în timpul izolării la Downing Street, reşedinţa şi biroul premierului Marii Britanii, a evidenţiat luni "erori de leadership şi de judecată" şi a subliniat că trebuie învăţate "imediat" lecţiile din acest scandal.

Keir Starmer cere demisia lui Boris Johnson

Cerându-i încă o dată demisia, liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, a declarat luni despre premier că este un "om fără ruşine".

VEZI ȘI: Când toată Anglia era închisă, Boris Johnson și soția sa participau la o petrecere cu zeci de invitați ca să se bucure de vremea frumoasă. Nou scandal în Regat

Toată Anglia era în carantină, iar întâlnirile, inclusiv în aer liber, erau interzise. Nu și pentru prim-ministru, din câte se pare. Boris Johnson și soția sa, Carrie, participau la o petrecere spectaculoasă, cu alți zeci de invitați. 

Nu ar fi prima dată când premierul Boris Johnson se află în mijlocul unui astfel de scandal, cum nu e nici prima petrecere pe care premierul este acuzat că ar fi organizat-o ori că ar fi participat la ea. Recent, s-a confruntat chiar cu acuzații mai grave. 

În ciuda imaginii sale controversate, Boris Johnson ”nu pleacă nicăieri” și se bucură de ”încrederea oamenilor din această țară (n.r. Marea Britanie)”, a susținut un ministru. Declarația sa vine, conform Sky News, în timp ce presiunea asupra Downing Street crește, după ce s-a aflat că premierul britanic și soția sa au participat la o petrecere în timpul primului lockdown generat de COVID-19. Se pare că cei doi ar fi participat la o petrecere, împreună cu aproximativ 40 de persoane, în 20 mai 2020, chiar în grădina Downing Street. 

Petrecerea, într-o perioadă în care grupurile de mai mult de DOUĂ persoane erau interzise, inclusiv în aer liber

Prima dovadă a acestei petreceri a fost publicată de ITV News, care a dezvăluit mail-ul ce invita personalul de pe Downing Street la petrecerea din grădină, de pe Downing Street. Invitația venea după o perioadă încărcată, dar și pentru a ”profita la maximum de vremea frumoasă”. Problema este că, în acea perioadă, cetățenilor din Marea Britanie le era interzis să se întâlnească, chiar și-n aer liber, cu mai mult de o persoană. Deci grupurile de trei persoane erau strict interzise, în timp ce oamenii premierului organizau petreceri cu zeci de persoane. E-mail-ul cu invitația a fost trimis de către Martin Reynolds, secretarul principal al prim-ministrului, la peste o sută de angajați. Martin Reynolds conduce din octombrie 2019 biroul privat al lui Boris Johnson. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel