Vladimir Putin susține că sancţiunile occidentale sunt ilegale

Vladimir Putin/ foto: captură video
Vladimir Putin/ foto: captură video

Vladimir Putin a condamnat din nou sancţiunile occidentale ca fiind "ilegale".

Lumea nu va putea 'să ne sufoce' cu sancţiuni, a declarat liderul belarus Aleksandr Lukaşenko în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul căreia cei doi lideri au discutat despre extinderea cooperării, relatează dpa, citat de Agerpres.

'Este greu cu sancţiunile', a spus Lukaşenko, adăugând însă că cele două ţări vor găsi o soluţie împreună.

'Dar nu vor putea să ne sufoce', a adăugat el.

Putin a condamnat din nou sancţiunile ca 'ilegale', dar a spus că cele două ţări ar trebui să se pregătească pentru mai mult.

'Sancţiuni vor fi introduse în orice caz. Asta nu este nimic altceva decât concurenţă incorectă'

'Sancţiuni vor fi introduse în orice caz. Asta nu este nimic altceva decât concurenţă incorectă', a spus el.

Putin a mai declarat că presiunea sancţiunilor - despre care a afirmat că sunt parte a eforturilor occidentale de a-şi întări propriile economii - au ajutat la consolidarea economiei Rusiei.

La rândul său, Lukaşenko a spus că el şi Putin au convenit să coopereze mai mult armonizându-şi pieţele de energie şi reglementările vamale şi de impozitare.

VEZI ȘI: Vladimir Putin a ordonat organizarea cazării pentru cei care părăsesc Donbasul

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a ordonat ministrului pentru situaţii de urgenţă, Aleksandr Ciuprian, să organizeze cazarea celor care părăsesc cele două republici separatiste autoproclamate din estul Ucrainei.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a ordonat vineri ministrului pentru situaţii de urgenţă, Aleksandr Ciuprian, să se deplaseze în Rostov pe Don, în sud-estul Rusiei, pentru a organiza cazarea celor care părăsesc cele două republici separatiste autoproclamate din estul Ucrainei, a informat agenţia de presa RIA Novosti, citat de Agerpres.

'Putin a ordonat ministrului (interimar) să zboare de urgenţă în regiunea Rostov pentru a organiza la faţa locului activitatea pentru a crea condiţii de cazare, pentru a asigura mese calde şi tot ceea ce este necesar, inclusiv îngrijire medicală', a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care anterior declarase presei că nu ştie nimic despre evacuarea locuitorilor din regiunile din estul Ucrainei controlate de separatişti.

Mai mult, Vladimir Putin a cerut guvernului să asigure de urgenţă plata a 10.000 de ruble fiecărui refugiat care soseşte din Donbas în regiunea Rostov, conform unei declaraţii a lui Peskov, citată de RIA.

Anterior, administraţia autoproclamatei Republici Populare Doneţk (DNR) a anunţat organizarea evacuării centralizate în masă a civililor din această regiune în Rusia, în primul rând a femeilor, copiilor şi bătrânilor.

Separatiştii din Doneţk au declanşat vineri după-amiază sirenele protecţiei civile, fără să indice vreun motiv, conform agenţiilor de presă ruse, ceea ce a fost de natură să confere un surplus de tensiune situaţiei şi aşa îngrijorătoare.

În ultimele 48 de ore se înregistrează o reizbucnire a confruntărilor în Donbas, scena unui conflict de opt ani între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova, pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Occident legate de Ucraina.

Rusia a comasat zeci de mii de militari la frontiera ucraineană şi este suspectată de Occident că s-ar pregăti să invadeze ţara vecină.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat vineri că vede în reizbucnirea actuală a confruntărilor în curs în estul Ucrainei 'un scenariu' de 'provocări' concepute de ruşi pentru a justifica un atac asupra Ucrainei, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel