EXCLUSIV  Salarii/pensii speciale. Mungiu-Pippidi: Aşa e la Bruxelles. Nu e nicio scuză

Alina Mungiu-Pippidi
Alina Mungiu-Pippidi

Alina Mungiu-Pippidi a făcut o paralelă între controversa privind salariile demnitarilor şi pensiile speciale. 

“Aş face o diferenţă între pensii şi salarii. Dacă la salariu cred că numai populiştii se opun să aibă salarii rezonabile primarii, miniştrii şi aşa mai departe, la pensii principiul ăsta al contributivităţii şi al unui sistem universal de contributivitate care să justifice pensiile cred că este întemeiat”, a declarat Alina Mungiu-Pippidi.

Cât priveşte faptul că în PE se acordă pensii speciale celor care au fost europarlamentari, Alina Mungiu-Pippidi a declarat: „Din păcate, PE este unul dintre cele mai puţin reformatoare şi transparente parlamente din Europa, din păcate. Dar există oameni care militează şi acolo. În Parlamentul European nu poţi să faci percheziţii, ei au pensii şi aşa mai departe, dar noi trebuie să-i convingem să renunţe la ele. Nu e nicio scuză că acolo există... nu înseamnă că şi ai noştri trebuie să facă la fel. Fiecare, în fond, se luptă să câştige la el.

Şi eu cred că oamenilor nu le plac pensiile speciale, şi pe bună dreptate; e o logică în asta. Oamenii trebuie să ia cât au contribuit. Excepţie fac numai anumite categorii strategice, care sunt într-o piaţă integrală a muncii şi cărora dacă nu le-am oferi acest lucru, ar pleca şi ne-ar lăsa”.  

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel