Sălaj: Baie comunală şi picturi murale pentru purificarae aerului - propuneri de proiecte de bugetare participativă la Zalău

Realizarea unei băi comunale sociale, picturi murale pentru purificare aerului şi transformarea Văii Zalăului în loc de promenadă şi piste de biciclete sunt câteva dintre propunerile de proiecte de bugetare participativă pentru care administraţia locală din Zalău va aloca un milion de lei în bugetul anului viitor.

Ideea finanţării de către administraţia locală a unor proiecte propuse de comunitate a venit la propunerea unui consilier local şi s-a materializat într-o alocare bugetară de un milion de lei. Cetăţenii au trimis ideile lor de proiecte atât on-line, pe un site special creat cu acest scop, sau le-au depus la registratura Primăriei Zalău.

Conform datelor înscrise pe portalul creat pentru această iniţiativă, au fost depuse 19 proiecte, urmând ca până în 5 noiembrie acestea să fie verificare de către Primăria Zalău. Promovarea proiectelor de către deponenţi şi votarea lor on-line se va desfăşura până în 25 noiembrie, pentru ca la începutul lunii decembrie să fie cunoscute proiectele câştigătoare, ce vor fi finanţate din bugetul anului 2020.

Printre proiectele propuse se numără realizarea unei băi comunale sociale, picturi murale pentru purificare aerului şi transformarea Văii Zalăului în loc de promenadă şi piste de biciclete.

Baia comunală socială este propusă în special pentru persoanele defavorizate, care nu au posibilitatea de a se igieniza.

"Amenajarea băii comunale se poate face în incinta fostelor centrale termice, prin amenajarea a maxim zece cabine de duş (cinci pentru femei şi cinci pentru bărbaţi), toalete, vestiare, o spălătorie (pentru igienizarea prosoapelor şi a altor materiale) şi o zonă pentru recepţie, în care să existe haine din donaţii). (...) După spălare, beneficiarul ar putea să îşi aleagă din hainele donate", precizează iniţiatorul proiectului.

Bugetul estimat al proiectului este de 80.000 de lei.

O altă propunere de proiecte vizează crearea a cinci picturi murale în zone aglomerate ale oraşului sau în incinta unor şcoli, realizate cu o vopsea specială cu proprietăţi de purificare a aerului, asemenea unei păduri, bugetul estimat fiind de 100.000 de lei.

Un alt proiect propune cadastrarea, igienizarea, decolmatarea, regularizarea şi amenajarea cursurilor de apă din municipiul Zalău, pentru amenajarea unor zone de promenada şi piste de biciclete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel