Rusia susține că a RETRAS noi trupe din Peninsula Crimeea: Zece convoaie cu tehnică militară periculoasă au plecat - VIDEO

Rusia susține că a RETRAS noi trupe din Peninsula Crimeea: Zece convoaie cu tehnică militară periculoasă au plecat  / Foto: Ministerul rus al Apărării
Rusia susține că a RETRAS noi trupe din Peninsula Crimeea: Zece convoaie cu tehnică militară periculoasă au plecat / Foto: Ministerul rus al Apărării

Rusia susține că a reatras azi noi trupe din Peninsula Crimeea.

Un nou eșalon cu echipament militar din unitățile din Districtul Militar de Sud a părăsit Crimeea după exerciții, a informat Ministerul rus al Apărării, scrie Interfax.

„Un alt eșalon cu echipament militar al unităților Districtului Militar de Sud a traversat Podul Crimeei în drum spre punctul de control după finalizarea exercițiilor planificate. Unitățile din Districtul Militar de Sud (SMD), care și-au finalizat participarea la exerciții tactice. la poligoanele de antrenament din Peninsula Crimeea se îndreaptă către punctele de desfășurare permanentă pe calea ferată”, a transmis Ministerul rus al Apărării.

„Personalul unității a încărcat vehicule blindate pe șenile omizi - tancuri, vehicule de luptă de infanterie și monturi de artilerie autopropulsate, pe platformele de cale ferată la stațiile de încărcare”, a adăugat Ministerul Apărării.

"Aproximativ zece convoaie militare cu tehnică militară voluminoasă, grea și periculoasă au plecat din Crimeea.", a informat anterior serviciul de presă al Districtului Militar de Sud. Se presupune că, la sosirea în punctele de desfășurare permanentă, armata va fi angajată în întreținerea și pregătirea echipamentelor pentru următoarele etape ale pregătirii de luptă planificate.

Retragerea trupelor din Districtul Militar de Sud și Districtul Militar de Vest


Marți, Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 15 februarie, unitățile din districtele militare de vest și de sud vor începe să se întoarcă de la exerciții la bazele lor pe calea ferată, dar și pe cale rutieră.

„Unitățile din raioanele militare de Sud și Vest, după ce și-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea pe transportul feroviar și rutier și astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor militare. Unitățile individuale vor defila pe cont propriu, ca parte a coloanelor militare.” a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

"O serie de activități de antrenament de luptă, inclusiv exerciții, au fost efectuate în conformitate cu planul. Pe măsură ce activitățile de antrenament de luptă sunt finalizate, trupele, ca întotdeauna, vor defila într-un mod combinat către punctele de desfășurare permanentă", a spus el.

Cu o zi înainte, serviciul de presă al Districtului Militar de Sud a raportat că vehiculele militare și blindate care au participat la exercițiile din Crimeea au mers la locurile lor de desfășurare permanentă. Districtul Militar de Vest a raportat că unitățile armatei de tancuri din Districtul Militar de Vest revin și ele după finalizarea exercițiilor.

NATO și SUA susțin că Rusia încă își mobilizează trupe în apropierea Ucrainei

De cealaltă parte, Statele Unite și NATO spun că Rusia continuă să mobilizeze trupe în jurul Ucrainei, în ciuda insistențelor Moscovei că acestea se retrag, punând la îndoială dorința declarată a președintelui Vladimir Putin de a negocia o soluție la criză.

În Ucraina, unde oamenii au ridicat steaguri și au cântat imnul național pentru a arăta unitatea împotriva temerilor de o invazie miercuri, guvernul a spus că un atac cibernetic care a lovit Ministerul Apărării a fost cel mai grav de acest gen pe care l-a avut țara. Guvernul a acuzat Rusia, care a negat implicarea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel