Rusia spune că Mexic nu este un cuib de spioni ai Moscovei

Rusia spune că Mexic nu este un cuib de spioni ai Moscovei / Foto: Pixabay, de Roberto Lee Cortes
Rusia spune că Mexic nu este un cuib de spioni ai Moscovei / Foto: Pixabay, de Roberto Lee Cortes

Rusia dezminte că Mexic este un cuib de spioni ai Moscovei.

Rusia a dezminţit afirmaţiile unui general american potrivit cărora Mexicul este un cuib de spioni ai Moscovei, considerându-le "inacceptabile", relatează Agerpres, citând AFP.

Ambasada Rusiei în Mexic "a analizat cu atenţie discursul lui Glen VanHerck şi părerile sale nu au nicio bază în ce priveşte prezenţa unor spioni militari ruşi la Ciudad de Mexico".

Ea a considerat "inacceptabil" că Statele Unite "încearcă să influenţeze activitatea şi deciziile suverane ale guvernului mexican", într-un comunicat publicat vineri seară pe reţele sale sociale.


Generalul Glen VanHerck suține că cea mai mare parte a spionilor ruși se află în prezent în Mexic



Generalul Glen VanHerck, comandantul-şef al regiunii militare care acoperă Statele Unite, Canada, Mexicul şi Bahamas, a declarat joi că cea mai mare parte a membrilor GRU (spionajul militar rus) din lume se află în prezent în Mexic. Este vorba de personalul din serviciile ruseşti de informaţii".

"Încă o dată, putem observa propaganda Statelor Unite, cu unul dintre principalele obiective izolarea Rusiei şi a diplomaţilor ruşi în lume prin informaţii false", a continuat ambasada.

Președintele Mexicului: Nu suntem o colonie a Rusiei



Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a răspuns vineri că "Mexicul este o ţară liberă, independentă, suverană, nu suntem o colonie a Rusiei, nici a Chinei, nici a Statelor Unite".

Mexicul a pregătit împreună cu Franţa rezoluţia adoptată joi de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care "cere" Rusiei încheierea "imediată" a războiului din Ucraina, dar preşedintele Lopez Obrador refuză să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei.

Polonia expulzează 45 de diplomaţi ruşi pentru spionaj

Polonia expulzează "45 de spioni ruşi care se dădeau drept diplomaţi", a anunţat miercuri ministrul de interne polonez, Mariusz Kaminski.

"Într-o mod total coerent şi hotărât, destructurăm reţeaua serviciilor speciale ruse din ţara noastră", a precizat el pe Twitter.

Anterior, serviciile poloneze de contraspionaj (ABW) au anunţat că au identificat 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj şi au cerut Ministerului de Externe să îi expulzeze.

"Agenţia de securitate internă a stabilit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea unor activităţi diplomatice (...) şi care desfăşoară de fapt o activitate de spionaj împotriva Poloniei, dar şi împotriva aliaţilor noştri", a declarat presei purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn.

Lista "include ofiţeri ai serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse şi persoane care colaborau cu ei", a adăugat el. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel