Polonia expulzează 45 de diplomaţi ruşi pentru spionaj

45 de diplomaţi ruşi expulzați din Polonia
45 de diplomaţi ruşi expulzați din Polonia

Polonia expulzează "45 de spioni ruşi care se dădeau drept diplomaţi", a anunţat miercuri ministrul de interne polonez, Mariusz Kaminski.

UPDATE ORA 13.11 Polonia expulzează "45 de spioni ruşi care se dădeau drept diplomaţi"

"Într-o mod total coerent şi hotărât, destructurăm reţeaua serviciilor speciale ruse din ţara noastră", a precizat el pe Twitter.

Anterior în cursul zilei, serviciile poloneze de contraspionaj (ABW) au anunţat că au identificat 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj şi au cerut Ministerului de Externe să îi expulzeze.

"Agenţia de securitate internă a stabilit o listă cu 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea unor activităţi diplomatice (...) şi care desfăşoară de fapt o activitate de spionaj împotriva Poloniei, dar şi împotriva aliaţilor noştri", a declarat presei purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn.

Lista "include ofiţeri ai serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse şi persoane care colaborau cu ei", a adăugat el.

ORA 11.56 Polonia ia în considerare expulzarea a 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj

Serviciile poloneze de contraspionaj (ABW) au anunţat miercuri că au identificat 45 de diplomaţi ruşi suspectaţi de spionaj şi au cerut Ministerului de Externe să îi expulzeze, informează AFP şi Reuters.

"Agenţia de securitate internă a stabilit o listă de 45 de persoane care lucrează în Polonia sub acoperirea unor activităţi diplomatice (...) şi care desfăşoară de fapt o activitate de spionaj împotriva Poloniei, dar şi împotriva aliaţilor noştri", a declarat presei purtătorul de cuvânt al ABW, Stanislaw Zaryn.

Lista a fost înaintată Ministerului de Externe, a afirmat el. Lista "include ofiţeri ai serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse şi persoane care colaborau cu ei", a adăugat Zaryn.

Ulterior, pe Twitter, el a precizat că "ABW cere expulzarea lor de pe teritoriul Poloniei".

Totodată, purtătorul de cuvânt a mai anunţat inculparea pentru spionaj în favoarea Rusiei a unui polonez care lucra în arhivele primăriei din Varşovia.

Un purtător de cuvânt al guvernului polonez a precizat că ambasadorul Rusiei la Varşovia a fost convocat la Ministerul de Externe şi că în cursul zilei vor fi anunţate deciziile privind paşii următori.

La Moscova, Ministerul de Externe rus a transmis că va răspunde dacă diplomaţii săi sunt expulzaţi din Polonia, potrivit agenţiei ruse de presă RIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel