Rusia, penalizată şi de producătorii auto. Doi giganţi au oprit livrările către Federaţia Rusă

Fotografie creată de Torsten Dettlaff, de la Pexels
Fotografie creată de Torsten Dettlaff, de la Pexels

Doi giganţi auto au anunţat că vor sista livrarea de autovehicule către Federaţia Rusă din cauza războiului cu Ucraina. 

Este vorba despre Audi şi General Motors, care şi-ar fi anunţat partenerii de afaceri din Rusia că nu vor mai livra maşini acolo. În legătură cu situația dificilă din Ucraina „conform tuturor indicatorilor”, marca germană Audi oprește transporturile de mașini către întreprinderile de dealeri ruși începând cu data de 24 februarie, rezultă din scrisoarea producătorului auto către partenerii ruși. 

Mașinile care au trecut de vama rusă și sunt programate pentru expediere din depozitul importatorului vor fi trimise la adresa reprezentanțelor, conform documentelor formate anterior, se mai arată în decizia companiei. Audi intenționează să informeze suplimentar clienții cu privire la reluarea expedierilor și condițiile de preț, scrie Digi24.‎

‎O scrisoare similară a venit și din partea concernului american General Motors (GM, vinde mașini Chevrolet în Rusia), au declarat pentru Vedomosti surse din cadrul companiilor de leasing. Mesaje cu un conținut similar sunt așteptate și de la compania Volkswagen.

Ford, investiţie uriaşă în viitorul electric. Proiect pe 5-10 ani

 

Investiţia, între 10 şi 20 miliarde de dolari, va fi eşalonată în următorii cinci-zece ani şi va include transformarea actualelor fabrici la nivel global pentru producţia de vehicule electrice, susţin sursele. Conform planului numit "Ford+", al doilea producător auto american s-a angajat deja să cheltuie peste 30 miliarde de dolari pentru vehiculele sale electrice, inclusiv dezvoltarea bateriilor.

Cea mai recentă decizie de majorare a investiţiilor va fi supervizată de Doug Field, fost director la Apple şi Tesla, care a venit la Ford anul trecut.

Conform Bloomberg, Ford evaluează scindarea unei părţi din afacerea sa de vehicule electrice, ca parte a reorganizării. Planul include şi noi angajări de ingineri care se vor ocupa de baterii, inteligenţă artificială şi softul pentru vehiculele. electrice.

Luna trecută, capitalizarea de piaţă a Ford Motor a depăşit pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, din ce în ce mai mulţi investitori mizând pe strategia de electrificare a producătorului auto din Detroit.

Capitalizarea de piaţă Ford este acum mai ridicată decât a rivalului General Motors (aproximativ 88,61 miliarde de dolari). Cea mai valoroasă companie auto din lume este Tesla Inc, a cărei capitalizarea bursieră a depăşit în octombrie 1.000 de miliarde de dolari. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel