Rusia interzice din 21 iulie importul de fructe din Republica Moldova

Federația Rusă începe să aplice sancțiunile împotriva Republicii Moldova. Prima măsură se referă la interzicerea importului de fructe din Moldova.

Începând din 21 iulie, Rusia interzice importul de fructe din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut, vineri, de serviciul federal de supraveghere veterinară și fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) invocând numeroase încălcări ale normelor fitosanitare ruse, informează Interfax.

Rosselhoznadzor precizează că măsura vizează importul de mere proaspete, pere, gutui, cireșe, piersici, nectarine, prune și porumbe.

Citește și: Rogozin izbucnește după acordul Republica Moldova - UE

Serviciul fitosanitar rus anunțase deja săptămâna trecută că intenționează să interzică importul de fructe din Republica Moldova și că a trimis deja în acest sens o notificare Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentară de la Chișinău.

Potrivit Rosselhoznadzor, în 2013, în 15 loturi de fructe din Republica Moldova a fost depistată molia orientală (Grapholitha molesta), iar în acest an, la 9 iulie, au fost identificate substanțe interzise în 17 tone de caise.

Citește și: Rusia reacționează la semnarea acordului Moldovei cu UE

Această nouă măsură survine după ce, la 2 iulie, Rusia a impus restricții la importul de carne procesată din Republica Moldova, o decizie ce intervenea în ziua în care parlamentul de la Chișinău ratifica Acordul de Asociere la UE, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel