Rogozin izbucnește după acordul Republica Moldova - UE

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin susține că Acordul de Asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană încalcă drepturile locuitorilor din regiunea separatistă Transnistria, cărora le promite că Rusia le va oferi susținere deplină.

Rogozin spune că, anterior acordului UE - Republica Moldova, Transnistria își vindea majoritatea produselor către țări europene, opțiune care acum nu mai este valabilă, transmite Russia Today. Prin urmare, Rusia va deschide piețele sale pentru Transnistria și o va ajuta și prin alte modalități.

Vicepremierul rus a atacat orientarea pro-europeană a Republicii Moldova, pe care o consideră împotriva "logicii naturale a vieții", deoarece aproximativ 700.000 de cetățeni ai Republicii Moldova lucrează în Rusia, iar câștigurile lor susțin bugetul de stat al țării de baștină.

Rogozin a reiterat că Executivul de la Chișinău ignoră interesele și opiniile transnistrenilor. "Au fost presați, izolați, șantajați și nimeni nu le-a ascultat opinia la semnarea acordului cu Bruxellesul", a declarat Rogozin, miercuri, într-o conferință de presă.

Rogozin amenință România. MAE, apel către Moscova

Vicepremierul rus a precizat că Rusia va continua să coopereze cu Republica Moldova, exprimându-și speranța că va exista o întâlnire cu autoritățile de la Chișinău, în cadrul căreia să poată ridica problema drepturilor omului din carta ONU.

"În această situație vom apela la o practică neobișnuită, dar permisă de dreptul internațional și de Constituția noastră - vom oferi toate tipurile de asistență regiunii pentru ca Transnistria să supraviețuiască acestei perioade dificile", a mai declarat Dmitri Rogozin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel