Rogozin amenință România. MAE, apel către Moscova

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, cel care a avertizat Republica Moldova că apropiererea de Uniunea Europeană ar putea avea consecinţe foarte grave asupra sa şi a populaţiei sale, amenință România. Ministerul Afacerilor Externe a reacționat. 

Dmitri Rogozin a fost blocat în Transnistria. Vicepremierul Rusiei a scris, pe contul său de Twitter, că autoritățile de la București nu i-au permis accesul în spațiul aerian al României, la cererea Statelor Unite. El a adăugat că nici Ucraina nu-i permite accesul în spațiul său aerian și că va părăsi Transnistria în ciuda acestei interdicții.

"La solicitarea SUA, România și-a închis spațiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu mă lasă din nou să trec. Data viitoare voi zbura la bordul (aeronavei) TU-160", a scris Rogozin, referindu-se la o clasă de bombardiere rusești. 

În urmă cu puțin timp, Rogozin a publicat o poză în care, pe fundal, se vede aeroportul Domodedovo, din Moscova. El sugerează că a forțat spațiul aerian ucrainean și că se află în Rusia. Potrivit unei publicații din Chișinău, el ar fi plecat cu o cursă de linie. 

VEZI și: Rusia, ultimatum pentru Chișinău. "Avertizăm în mod direct…"

MAE a transmis că "amenințarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către un vicepremier rus, reprezintă o declarație foarte gravă, în actualul context regional, în care Federația Rusă a încălcat suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, iar forțe separatiste proruse violează grav ordinea publică din statul vecin". 

VEZI și: Ce i s-a întâmplat lui Rogozin la intrarea în România

MAE solicită autorităților de la Moscova, ministerului rus de externe, să precizeze public dacă afirmațiile citate ale vice-premierului Rogozin reprezintă poziția oficială a guvernului Federației Ruse față de România ca stat membru UE și NATO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel