Rusia acuză Ucraina că se pregătește activ de RĂZBOI: "Toată armata ucraineană e concentrată la granița cu Donbas". Acuzații GRAVE la adresa NATO

Foto: Pixabay, de WikiImages
Foto: Pixabay, de WikiImages

Serviciul de Informații Externe al Rusiei susține că Ucraina și-a concentrat aproape toată armata în apropierea liniei de demarcație în Donbas.

Directorul Serviciului de Informații Externe (SVR) al Federației Ruse, Serghei Narîșchin, a spus că Ucraina se pregătește activ pentru război și că aproape toate unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei sunt concentrate la granița cu Donbas, scrie Interfax.

"Pregătirile sunt în plină desfășurare, nu pot fi ascunse. Toate unitățile pregătite pentru luptă ale Forțelor Armate ale Ucrainei sunt concentrate la granița cu Donbas", a spus Narîșchin într-un interviu pentru ziarul Moskovsky Komsomolets.

Acuzații grave la adresa NATO



În plus, are loc un transfer masiv de sute de tone de echipament militar și muniție de la bazele americane din Europa, din Marea Britanie, Canada, a adăugat el.

"Contingentul de consilieri și instructori din forțele speciale NATO este în creștere. Există chiar informații despre apariția detașamentelor multinaționale de militanți jihadiști", a spus Narîșchin.

De asemenea, potrivit SVR, se pregătesc provocări din partea SBU și a Forțelor Armate ale Ucrainei pe linia de demarcație în Donbas „și „documentarea” acestora în stilul „căștilor albe” false în Siria”.

"Consecințele pentru toată lumea vor fi dificile"



Potrivit acestuia, acuzațiile împotriva Rusiei de planuri agresive împotriva Ucrainei sunt nefondate, „nu existau planuri de „invazie” și nu există niciunul”. Narîșchin crede că autoritățile ucrainene sunt „împinse activ” către o aventură militară.

"Nu este în interesul popoarelor din Ucraina și Rusia ca flăcările războiului să se aprindă. Consecințele pentru toată lumea, în orice caz, vor fi dificile", a spus el.

Sancțiunile împotriva Rusiei, "o armă a luptei geopolitice”



Vorbind despre măsurile restrictive impuse de Occident împotriva Rusiei, Chinei, Venezuelei și a altor țări, șeful Serviciului de Informații Externe a remarcat că „sancțiunile” „presiunea folosită de autoritățile americane și de aliații acestora, în propria lor înțelegere, despre statele inacceptabile, oamenii de stat, structurile de afaceri nu pot fi interpretate altfel decât ca o armă a luptei geopolitice”.

„Aceste așa-zise sancțiuni sunt, de fapt, acte de agresiune economică. Scopul lor este de a realiza schimbări în politicile altor state în beneficiul lor, de a provoca pagube economice și de a restrânge dezvoltarea socio-economică.”, a spus el.

Directorul Serviciului de Informații Externe a adăugat că „sancțiunile de răzbunare ale Rusiei sunt o formă de protecție împotriva activităților agresive ilegale ale altor state”. „Sunt complet legitime pentru că respectă normele de bază ale ONU”, a spus Narîșchin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel