Românii investesc doar 0,7 % din venituri în educație

12_bani-lei
12_bani-lei

Din cauza veniturilor mici, românilor nu le mai rămâne bani pentru educație. Potrivit unui studiu, cheltuielile cu educație reprezintă doar 0,7% din venituri.

O gospodărie din România are venituri medii de circa 2.500 de lei. Asta înseamnă 884 de lei pentru fiecare român. Nu este vorba, însă, de bani care intră propriu-zis în buzunarele oamenilor, scrie RTV.

O parte din această sumă este reprezentantă de venituri în natură, în special producţie agricolă. Veniturile băneşti sunt mult mai mici, de doar 2.000 de lei lunar, adică 700 de lei pentru fiecare persoană. Din această sumă, mai mult de un sfert vine de la stat, sub forma prestaţiilor sociale, iar cea mai mare parte, peste jumătate, vine din salarii.

Dacă ne uităm la cheltuieli, fiecare român are cheltuieli lunare de 803 lei. Din aceşti bani, circa 40% se duc pe mâncare, iar 20 % pe întreţinere. În aceste condiţii, oamenilor le mai rămân foarte puţini bani pentru alte lucruri. De exemplu, cheltuielile cu sănătatea reprezintă 4,5% din totalul cheltuielilor unei gospodării în România, iar cele cu educaţia doar 0,7 %.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel