ROMÂNIA - UNGARIA, PRELIMINARII EURO 2016. Rafael (Iris) a dezvăluit că noul imn al naționalei este inspirat din mișcarea "Flower Power"

Solistul trupei Iris, Rafael, a vorbit despre noul imn al naționalei României, extrem de controversat în special pentru sintagma "Pe ei, pe mama lor!". El a explicat că versul respectiv este inspirat din mişcarea Flower Power, respectiv dictonul "Make love, not war" şi reprezintă descătuşarea suporterilor, "cărora li s-a băgat până acum pumnul în gură".

Vezi și: Un fost selecționer șochează: Bozgorii, vinovați pentru ...

Fostul selecţioner al României, Ladislau Boloni, a vorbit ieri în termeni duri despre noul imn al naționalei și despre cei care l-au compus și îl interpretează. Noul imn se va auzi pentru prima dată pe un stadion în meciul de sâmbătă, cu Ungaria, de pe Arena Națională.

Vezi aici declarațiile lui Ladislau Boloni: Un fost selecționer șochează: Bozgorii, vinovați pentru ...

Într-un interviu acordat pentru gsp.ro, solistul vocal al trupei Iris, Rafael, a încercat să explice controversatul vers, pe care îl cataloghează "metaforă":

"Noi credem că metafora 'Hai pe ei, pe mama lor' vine din mişcarea rock mondială Flower Power, respectiv 'Make love, not war' (în traducere, faceţi dragoste, nu război)!

N-aş spune că ne-am interesat la UEFA dacă acest vers ne-ar putea dăuna, însă ungurii n-au cum să profite. Nu sunt cuvinte obscene, nu au de ce să se lege, noi ne-am gândit mult timp la versuri. A fost o treabă colectivă".

Ascultă aici imnul naționalei: "Pe ei, pe mama lor!": Ascultă noul imn al naționalei, lansat azi de FRF

ROMÂNIA - UNGARIA, PRELIMINARII EURO 2016. Meciul România - Ungaria, din a doua etapă a preliminariilor pentru EURO 2016, se va juca sâmbătă, de la ora 19:00, pe Arena Națională, și va fi transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel