Bucuresti Centenar

EXCLUSIV  România. Napoleon al III-lea, decizie riscantă. Statul pe care îl copia România

Darius Muresan / 02 feb 2018 / 14:38 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Dr. Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipal București, a vorbit la DC News despre formarea României.

Adrian Majuru a vorbit despre importanța pe care a avut-o Napoleon al III-lea în formarea statului român. Totodată, acesta a explicat modelul Belgiei pecare s-a clădit România.

„Napoleon al III-lea este cel care a și susținut în fața decidenților români, Alexandru Ioan Cuza de pildă, să-și asume riscul unui nume nou pentru țară și anume România. El a susținut această proiecție legată de un stat nou care să convingă într-un continent tulbur. 

Și Belgia a trecut prin aceași situație. E un cuvânt nou. Nu era înainte de 1839 foarte vehiculat, dar a fost preluat tocmai pentru particulariza o provincie din Regatul Țărilor de Jos care la 1815 s-a desprins pentru că era predominant catolică. Trebuia să se numească într-un fel. S-a numit așa pentru că este teritoriul vechilor belgi, triburi celtice și pe de altă parte a fost provincia romană Belgica. Drapelul lor este asemenea cu al nostru. Constituția de atunci, asemenea cu a noastră de atunci. Belgia a fost luată ca model. Cu Belgia s-a putut, cu România de ce să nu se poată?”, a precizat Adrian Majuru la DC News.

[citeste si]

Totodată, el a arătat importanța în asemenea proiect al clasei politice care a fost solidă, solidară și constantă.

Material realizat prin Programul Cultural București - Centenar cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25