România - Coreea de Sud, memorandum privind cooperarea în domeniul situațiilor de urgență. Raed Atafat: Vom lucra împreună mult mai bine - Video

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că echipele de pompieri din România s-ar putea întâlni cu echipele din Coreea de Sud.

Șeful DSU, Raed Arafat, a făcut mai multe declarații din Coreea de Sud, aflat acolo într-o vizită oficială alături de președintele Klaus Iohannis, dar și mai mulți miniștri.

Precizăm că Raed Arafat şi ministrul de Interne şi Situaţii de Urgenţă din Coreea de Sud, Lee Sang Min, au semnat un memorandum de înţelegere privind cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă şi al managementului dezastrelor şi al siguranţei.

"Este foarte posibil să ne întâlnim și cu echipele din Coreea și, dacă oamenii sunt pregătiți, vom lucra împreună mult mai bine. Este Acordul pe managementul situațiilor de urgență, include tot spectrul de care se ocupă Departamentul pentru Situații de Urgență.

Ca și anul trecut, România va prepoziționa pompieri în Grecia, începând cu 1 august și până în 15 septembrie, și în Franța începând cu 1 iulie, până la sfârșitul lunii. Deci patru săptămâni în Franța și șase săptămâni în Grecia. Dacă vin solicitări în afara acestui cadru vor fi analizate și vom vedea cum putem să sprijinim. Un contingent va fi format din 40 de militari, dar care poate să fie suplimentat la nevoie" a declarat Raed Arafat.

Elicoptere Black Hawk, mobilizate în caz de incendiu

Anul trecut,  pompierii români au intervenit în sprijinul autorităţilor şi comunităţilor elene, în zona localităţii Sapes, după incendiile devastatoare din Grecia. De notat este faptul că militarii români rămân operativi pentru misiunile ulterioare, în caz de urgență.

"Există scenariul să fie trimis sprijin și pe cale aeriană, inclusiv cu elicopterele, în afară de sprijinul pe care putem să-l asigurăm și cu avioanele militare de la Ministerul Apărării" a mai spus Arafat.

Reamintim că în perioada noiembrie-decembrie a anului 2023, primele șapte elicoptere Black Hawk din România au intrat în dotarea Inspectoratului general de Aviație al MAI iar începutul anului, pe 18 ianuarie 2024, a fost inaugurat Centrul de servicii de întreținere, reparații și revizii (MRO) certificat pentru elicopterele S-70 Black Hawk, pe care compania Lockheed Martin și Aerostar S.A. l-au dezvoltat în țara noastră, fiind primul centru certificat de acest fel din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel