Alătură-te comunității!
Bucuresti Centenar

EXCLUSIV  Rolul crucial pe care l-a jucat Regina Maria în 1919

Andi Miron / 03 feb 2018 / 20:06 Salveaza PDF Comentarii

Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, prezent vineri, 2 februarie la Interviurile DC News, a vorbit despre evenimentele istorice marcante, din preajma anului Marii Uniri, de la 1918.

În urma negocierilor de pace din 1919 de la Paris, România dobândit statutul de țară cobeligerantă. Intervenția Reginei Maria în negocierile de la Paris, purtate inițial de către Ionel Brătianu și premierul francez Georges Clemenceau, a jucat un rol foarte important.

„Exista filiația cealaltă, legată de Regina Maria și Marea Britanie. Negocierile au durat vreo doi ani, însă persoana care a reușit să schimbe optica, a fost Regina Maria, chemată de Brătianu în ajutor la Paris, să dea un alt flux negocierilor prin prezența și intervențiile ei, inclusiv la domnul Clemenceau. Era un foarte bun diplomat. Orice primă-doamnă are rolul ei. Iar în general, cele mai temeinice negocieri și clarificări nu se fac în spatele ușilor închise, ci în subteranele imobilului unde se semnează tratatele", a declarat Adrian Majuru la Interviurile DC News.

 

Vezi AICI integral interviul. 

 

[citeste si]

Material realizat prin Programul Cultural București - Centenar cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +3    Negative: 0
Flash-mob. Dans popular de Ziua Internațională a Dansului

George Mihail Pârvan / 26 apr, 07:14


TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.13