EXCLUSIV  Roșia Montană - UNESCO. Romașcanu: Decizia tehnocraților, verificată de Corpul de Control

Lucian Romașcanu a vorbit la interviurile DC News despre un subiect ”foarte delicat”: Roșia Montană.           

Ministrul Culturii a făcut mai multe declarații despre dosarul Roșiei Montane pentru a fi introdus în patrimoniul UNESCO. Romașcanu a vorbt despre o posibilă ilegalitate a dosarului.

”Este o chestiune foarte delicată. Trebuie să protejăm ceea ce e de protejat și să dezvoltăm ceea ce e de dezvoltat. În acest moment, îngrijorarea premierului și vă mărturisesc că și a mea, este că sigur, situl era protejat și local, era arie de protecție, nu se putea face nimic. Odată ce îi internaționalizezi importanța, va fi cu atât mai greu să inversezi procesul.

Poate în viitor se va descoperi un fel de extragere a aurului extrem de puțin dăunătoare pe zona respectivă. Ce facem? Renunțăm la toate resursele noastre care sunt unele dintre cele mai bogate din lume?

Procesul de înscriere în patrimoniul UNESCU este în derulare. În același timp, noi, la Ministerul Culturii prin Corpul de Control, am solicitat o evaluare a modului cum s-a întocmit acest dosar, pentru că din punctul de vedere al UNESCO este complet. Noi trebuie să vedem dacă s-au respectat toate procedurile când dosarul a fost întocmit. Având în vedere toate lucrurile din zonă, probabil că era nevoie de avizări multiple pentru întocmirea acestui dosar”, a declarat Lucian Romașcanu la interviurile DC News.

În ceea ce privește suspiciunile că dosarul nu ar fi fost întocmit corect, Romașcanu spune că ”atâta timp cât fostul premier nu a semnat dosarul, atâta timp cât el a fost depus în ultima zi a mandatului domnei Șuteu (nr. - Corina Șuteu, ministrul Culturii în guvernul Cioloș), te poți gândi că există ceva acolo. Nu vreau să acuz pe nimeni, îi las pe cei care se pricep să își facă meseria. Dar ceea ce s-a întâmplat ridică niște semne de întrebare”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel