Revolta unor profesori după ce un elev corigent din Brăila s-a sinucis. Trebuia să dea bacalaureatul acum, dacă avea notă de trecere la geografie

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Un tânăr corigent, care nu a mai putut intra în examenul de bacalaureat, s-a sinucis. 

Băiatul nu a lăsat un bilet de adio pentru a-și explica gestul. Cu toate acestea, apropiații transmit ideea că elevul și-a pus capăt zilelor pentru că profesorul de geografie l-a lăsat corigent, motiv pentru care nu a mai putut intra în examenul de bacalaureat. Practic, rudele dau vina pe profesor de moartea elevului. Întrebarea este dacă rudele au cerut ajutorul psihologului văzând că băiatul are probleme. Profesorul de geografie nu are cum să rezolve probleme ce țin de depresie. El predă, pune note și eventual te lasă și corigent dacă nu înveți. Iar bacalaureatul este testul maturității.

Cum era de așteptat, pe grupurile de Facebook ale profesorilor, reacțiile nu au întârziat să apară. Nu este normal să induci ideea că din cauza unui profesor un elev s-a sinucis. 

„Un elev de 19 ani s-a sinucis fiindca nu a putut intra in BAC din cauza unei corigente la Geografie. Acesta visa să devină polițist! Opinia publica deja atacă profesorul! E păcat de tinerețea lui, dar corigenta nu reprezinta motivul acestui act necugetat. Daca l-a făcut, a fost din cauza familiei, care nu s-a interesat de situația lui școlară, nu a luat legătura cu dirigintele și cu profesorul de geografie pentru remedierea situației la obiectul respectiv.

Lipsa de comunicare. Probabil ca expresia "Daca nu înveți, nu te bag în BAC" a fost spusa și de către domnul profesor, dar pe buna dreptate, când simți ca tu nu contezi și ca nu esti respectat, iei atitudine și arăți ca lumea nu se învârte după cum vor elevii sau parinții care vin cu "haideți ca e ultimul an, nu are rost sa ii stricați viitorul".

În multe astfel de cazuri, funcționează tactica, dar de data asta în acest caz nu a mers! Dumnezeu sa îl ierte, dar nu aceasta este soluția, de fapt nefiind o soluție. Sinuciderea este un act complex, deliberat cu multiple cauze, sociale, financiare, afective și prea puțin din cauza unei corigente! Depresia joaca cel mai important rol în cazul acestui tip de act. Cel mai important lucru pentru noi toți este ca atunci când suntem într-o situație neplăcută, indiferent de natura acesteia sa cautam ajutor specializat. https://www.antisuicid.ro/contact/”, a scris un profesor.

„Propun eliminarea corigentelor, situațiilor neîncheiate, repetenției, scăderii notei la purtare pentru absente. De asemenea, notele să înceapă de la 5. Adică să nu se mai dea note sub 5, 6 in catalog. Pentru sportivi, să nu li se treacă nicio absența, să poată face școală la distanta, evaluarea să se facă doar daca răspunde la telefon și spune că este bine. Este o tragedie ce s-a întâmplat, dar labilitatea băiatului trebuia observată de părinți în primul rând și de cei apropiați lui. De ce nu se omoară anual toți corigenții si repetenții?”, a mai scris un profesor.

Nu îl "bagă" nimeni în bac. Automat nu participă pentru că acesta este regulamentul! Școala trebuia să informeze și părinții să se intereseze. Și elevul trebuia să fie conștient, însă ei speră până în ultimul moment că i se face milă profesorului și îl trece. Ei uite că nu e așa. La job, faci o greșeală, te penalizează, uneori te concediază. E o lecție "pregătitoare" pentru viață. Gestul nu e justificat (atâția nu au dat bacul deloc și trăiesc bine mersi) dar dacă a fost slab și nimeni langa el din familie care să îl înțeleagă...”, a zis un alt dascăl.

VEZI ȘI: Cazul elevului corigent din Brăila, care s-a sinucis, îți arată de ce nu merită să te faci profesor în România - https://www.dcnews.ro/cazul-elevului-corigent-din-braila-care-s-a-sinucis-iti-arata-de-ce-nu-merita-sa-te-faci-profesor-in-romania_921114.html

VEZI ȘI: Concluzia amară a lui Herjeu după ce un tânăr, care ar fi trebuit să fie acum la bacalaureat, s-a sinucis -  https://www.dcnews.ro/concluzia-amara-a-lui-herjeu-dupa-ce-un-tanar-care-ar-fi-trebuit-sa-fie-acum-la-bacalaureat-s-a-sinucis_921150.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel