Concluzia amară a lui Herjeu după ce un tânăr, care ar fi trebuit să fie acum la bacalaureat, s-a sinucis

Radu Herjeu a avut o reacție în cazul elevului, corigent la geografie, care s-a sinucis.

Tânărul ar fi trebuit să dea examenul de bacalaureat în această sesiune, dar nu a mai apucat. A fost găsit mort de mama lui.

Radu Herjeu i-a criticat pe cei care aruncă vina pe profesorul de geografie care l-a lăsat corigent.

„Un tânăr s-a sinucis pentru că n-ar fi putut da BAC-ul din cauza unei corigențe la geografie. De fapt, nu știm exact de ce a recurs la acel gest, n-a lăsat niciun mesaj, iar cei din jur au tendința de a găsi singurele explicații care nu-i implică. Dar să spunem că din cauza asta a făcut-o. Deși mi se pare ilogic, dar logica n-a fost niciodată soluția optimă pentru a descifra astfel de tragedii.

Cum e pe la noi, s-au repezit o grămadă de neaveniți stupizi pe profesoara de geografie, făcând-o responsabilă pentru moartea elevului. Înțeleg de aici că, în țara în care toți se plâng de nivelul școlii și de permisivitatea dascălilor pentru dezinteresul copiilor față de învățătură, un dascăl devine vinovat de crimă pentru că n-a dorit să legitimeze cu o notă nemeritată lipsa de cunoștințe a cuiva? Mie-mi sună a bipolarism social”, a scris Radu Herjeu pe Facebook.

VEZI ȘI: Revolta unor profesori după ce un elev corigent din Brăila s-a sinucis. Trebuia să dea bacalaureatul acum, dacă avea notă de trecere la geografie - https://www.dcnews.ro/revolta-unor-profesori-dupa-ce-un-elev-corigent-din-braila-s-a-sinucis-trebuia-sa-dea-bacalaureatul-acum_921101.html

VEZI ȘI: Cazul elevului corigent din Brăila, care s-a sinucis, îți arată de ce nu merită să te faci profesor în România - https://www.dcnews.ro/cazul-elevului-corigent-din-braila-care-s-a-sinucis-iti-arata-de-ce-nu-merita-sa-te-faci-profesor-in-romania_921114.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel