Rețete cu vinete. Nutriționist: Lasagna e mai bună cu "foi" din vinete și dovlecei

Rețete
Rețete

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a prezentat câteva preparate cu vinete.

„Vânăta e o legumă care ar merita mai multă atenție. În afară de salata de vinete, nu prea știu alte preparate care să aibă vânăta în prim-plan. Ce ați spune de o mâncare de vinete? Simplu și rapid: se coc vinetele la grătar se pun apoi în cratiță cu morcov, ceapă și ardei gras (călite într-un pic de ulei), se toarnă sos de roșii din belșug și se colorează cu pătrunjel. E o mâncare care se poate consuma rece și, dacă suntem zgârciți cu uleiul, este și dietetică.

Ce mai putem face din vinete?

Bucătăria libaneză ne învață că până și în salata de vinete putem pune pătrunjel - și atunci se numește Baba Gannouj. Vinetele coapte, amestecate cu sâmburi de rodie, bucățele de ardei gras, ridiche și castravete poartă numele de salată El Raheb.

Vinetele conțin multe fibre, antioxidanți care le colorează coaja în mov închis și doar urme de amidon. Singurul lor defect este faptul că absorb grăsimea ca un burete. Ca să evitați acest lucru opăriți feliile de vinete în apă cu sare sau presărați-le cu sare și așteptați câteva minute înainte de a fi gătite - porii se închid și nu mai absorb ulei.

Dacă tot avem o toamnă așa bogată în legume, nu uitați de vinete - fie că sunt coapte la grătar sau pe plită, umplute cu carne sau orez, gătite la cuptor, în musaca sau tocănițe...până și lasagna e mai bună cu "foi" din vinete și dovlecei. Și merg de minune cu roșii/sos de roșii și telemea sărată/parmezan”, a scris, vineri, Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel