Republicanii lui Trump intenţionează să lanseze anchete de amploare asupra administraţiei Biden dacă vor câştiga alegerile

Donald Trump / Foto Agerpres
Donald Trump / Foto Agerpres

Aleşii republicani americani intenţionează să declanşeze anchete de amploare asupra administraţiei lui Joe Biden dacă redobândesc marţi controlul asupra Camerei Reprezentanţilor, a dat asigurări liderul lor din camera inferioară a Congresului, Kevin McCarthy, într-un interviu difuzat luni pe CNN, relatează AFP.

Printre dosarele pe care noua majoritate şi-ar dori să le redeschidă, Kevin McCarthy a evocat în special modul haotic în care SUA s-au retras din Afganistan în august 2021, dar şi cauzele pandemiei de COVID-19, dar nu a exclus lansarea unor eventuale proceduri de destituire, fără a preciza cine ar fi vizat.

'Nu vom utiliza niciodată procedura destituirii în scopuri politice', a declarat McCarthy, care ar putea deveni marţi preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, înlocuind-o pe democrata Nancy Pelosi. Republicanul de 57 de ani a dat asigurări că beneficiază de susţinerea partidului său, precum şi a lui Donald Trump pentru a prelua şefia Camerei Reprezentanţilor, în contextul în care republicanii sunt daţi favoriţi în sondaje înaintea scrutinului de marţi în care toate cele 435 de mandate din camera inferioară a Congresului SUA sunt puse în joc.

La şapte ani după ce a eşuat în tentativa de a deveni preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, ales din California, îşi va putea lua revanşa graţie eforturilor sale de a-l curta pe Donald Trump şi pe susţinătorii săi fideli, comentează AFP. În interviul acordat CNN, republicanul a mai precizat că partidul său intenţionează să lupte în principal împotriva inflaţiei şi a imigraţiei.

Trump afirmă că ar putea candida din nou pentru Casa Albă

Donald Trump a dat unul dintre cele mai puternice indicii de până acum că ar putea candida din nou pentru Casa Albă.

În timpul unui miting susţinut în Iowa, Trump a spus că "foarte, foarte, foarte probabil" o va face din nou, în 2024.

Acesta a fost primul din patru mitinguri pe care Trump le va susţine în cinci zile, în cadrul campaniei pentru candidaţii republicani la alegerile intermediare de săptămâna viitoare, scrie BBC.

Citește și - Donald Trump jubilează că Twitter de acum înainte 'a intrat pe mâini bune' după ce Elon Musk a cumpărat rețeaua socială

Fostul preşedinte american Donald Trump a salutat vineri faptul că de acum înainte Twitter 'a intrat pe mâini bune', după ce Elon Musk a cumpărat reţeaua socială, relatează France Presse.

'Twitter este acum pe mâini bune şi nu va mai fi condus de nebunii stângii radicale care ne detestă cu adevărat ţara', a declarat el pe reţeaua sa, Truth Social.

Miliardarul republican nu a spus dacă intenţionează să se întoarcă pe platformă, unde a fost suspendat permanent după asaltul asupra Capitoliului.

Elon Musk, noul patron al reţelei sociale, a deschis uşa în luna mai revenirii lui Donald Trump pe Twitter, ceva ce ar avea efectul unei explozii, notează AFP.

Cu contul său @realDonaldTrump, fostul preşedinte american se adresa direct celor 88 de milioane de abonaţi ai săi, stârnind în mod regulat controverse aprinse.

Cu toate acestea, Donald Trump a considerat că reţeaua sa Truth Social funcţionează 'mai bine' decât Twitter, despre care el a spus că trebuie 'să muncească din greu pentru a scăpa de toate conturile false şi de roboţii care i-au făcut atât de mult rău'. 'ADOR ADEVĂRUL', a adăugat el.

Citește și - Biden „va candida cu siguranță” pentru cel de-al doilea mandat de președinte

Joe Biden „va candida cu siguranță” pentru un al doilea mandat, a declarat gazda MSNBC Jonathan Capehart, la doar câteva zile după ce l-a intervievat pe președintele SUA.

Cel mai bătrân președinte inaugurat vreodată, Joe Biden, va împlini 80 de ani pe 20 noiembrie.

El i-a spus lui Capehart: „Nici măcar nu pot spune vârsta pe care o voi avea. Nici măcar nu o pot scoate pe gură. Crezi că glumesc. Nu glumesc."

Speculațiile despre vârsta și ambiția lui Biden au devenit o constantă în politica americană. Unii democrați au evitat să spună că ar trebui să candideze din nou sau să se angajeze să-l susțină dacă o face. Republicanii – membri ai unui partid dominat de Donald Trump, în vârstă de 76 de ani – susțin în mod regulat că Biden este prea bătrân.

Gafele deja intrate în rutină ale lui Biden, care săptămâna aceasta i-a greșit și numele noului prim-ministru britanic Rishi Sunak, spunându-i  „Rashi Sanook”, au întărit impresia că un nou mandat nu ar fi o alegere înțeleaptă.

Într-un articol pentru Washington Post, Capehart a spus că este sigur că Biden este gata să candideze.

Capehart a spus: „După interviul meu... am primit aceeași întrebare din nou și din nou: Cum se simte el? De fiecare dată, am fost întrebat pe tonul acela specific unei persoane îngrijorate.

„Oameni buni, ascultați-mă. Biden este foarte bine. Mai mult decât bine. De fapt... am ieșit cu două impresii copleșitoare: Biden va candida cu siguranță pentru realege în 2024. Și nu doar că îi place să fie președinte; iubește meseria de președinte.”

Capehart a spus că Biden „a oferit inițial răspunsul standard referitor la faptul că nu a făcut o declarație oficială” despre 2024 „din cauza implicațiilor juridice ale unui astfel de anunț” – dar apoi a dat doi „indici nonverbali”. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel