Remaniere guvernamentală - CEX PSD. Lista lui Chirieac cu miniștrii care ar trebui schimbați

Guvern Dăncilă
Guvern Dăncilă

Partidul Social Democrat discută în ședința Comitetului Executiv despre restructurarea Guvernului având în vedere că unii miniștri sunt candidați la alegerile europarlamentare, iar pe alții nu îi mai consideră potriviți pentru funcțiile pe care le ocupă. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația de față.

La cum este PSD de hotărât în aceste momente, cu siguranță vor fi restructurări guvernamentale și cum președintele este în grevă de un an jumătate, probabil vor trece prin Parlament. Cred că PSD are o majoritate confortabilă în Parlament, mult mai importantă decât o lasă să se înțeleagă aritmetica parlamentară. Nu cred că vor fi probleme pentru PSD să își treacă un nou Guvern prin Parlament. 

Cu siguranță vor fi schimbări, cel puțin 4 miniștri. Aștept să văd ce se decide în CEX. Pe lista mea ar trebui să fie și Daniel Breaz fiindcă a distrus presa online în Europa Centrală și de Est cu Directiva Copyright, și mai sunt și alții. E campanie electorală. Cei care nu sunt hotărâți, care joacă la două capete, care sunt înțepați de statul subteran, ar trebui să facă un pas înapoi sau să meargă în alt partid. Mergeți cu bine la USR, care va obține un scor foarte bun la viitoarele alegeri din luna mai, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în jurnalul de știri, de la România TV.

Toader, schimbat de la Ministerul Justiției?

Referitor la declarațiile făcute de Tudorel Toader, și anume că poate să facă un pas înapoi și că nu exclude varianta unei demisii dacă va fi nevoie, având în vedere că se discută de o posibilă schimbare a sa din funcția de ministru al Justiției, Bogdan Chirieac este de părere că Toader nu se va umple de ridicol cum au făcut-o alții care erau în stare să se lege de scaunul pe care îl ocupau numai ca să nu plece din funcția respectivă.

Profesorul Tudorel Toader este o personalitate. El nu se va umple de ridicol. Dacă are de plecat, va pleca, nu se va lega de scaun, nu va fi un penibil cum au fost alți prim-miniștri care au stat în Palatul Victoria până când le-au spart geamul să îi scoată afara. Să vedem ce va spune CEX-ul. Este o problemă strict de partid, este democrația lor internă. Ei trebuie să își maximizeze șansele la viitoarele alegeri, a adăugat Bogdan Chirieac.

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel