Reguli de distanţare, nerespectate la munte şi la mare. Cine ia amendă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat cine va fi amendat în cazul nerespectării regulilor de distanţare şi igienă la munte şi la mare. 

"Pot fi amendaţi şi operatorul economic, dar şi turistul. Oricum, scopul nostru nu este să ne transformăm într-un stat poliţienesc. Agentul economic are o activitate de desfăşurat, cetăţenii participă la activităţi. Se evaluează, sunt controale, se dau şi amenzi. Nu se mai ocupă ministerul Sănătăţii de amenzi, ci MAI. Sunt şi amenzi pentru persoane fizice, dar şi pentru persoane juridice. Dar vrem să mergem pe ideea de spirit civic şi sperăm ca agenţii economici să poată impune şi respecta regulile.

Noi am amânat măsurile de relaxare din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultimele 2 săptămâni. Oamenii vor să meargă în concediu, hai să le dăm şansa asta. Poate nu vor să meargă la noi, ci în străinătate. Dar vor fi judecaţi ca cetăţenii unei ţări cu transmitere comunitară accentuată. Fiecare ţară îşi ia propriile măsuri de precauţie. Sper să ne putem reveni, pentru că nu aş vrea să sufere cei care ar vrea să meargă să îşi facă măcar un minim concediu, pentru că alţii nu participă la acest efort", a declarat Nelu Tătaru la Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel