Urmărește emisiunea live


Regimul de sancţiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze Republica Moldova. Nicu Popescu (ministru din Moldova): Mulțumesc, Bogdan Aurescu

foto Inquam Photos / Octav Ganea
foto Inquam Photos / Octav Ganea

Regimul de sancţiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze Republica Moldova, propus de Bogdan Aurescu la data de 20 februarie 2023, a fost agreat de miniştrii de Externe din UE.

 

„Pentru România sunt două subiecte foarte importante pe agendă – bineînțeles, Ucraina și sprijinul acordat Ucrainei pentru a câștiga războiul, dar și Republica Moldova. Pentru că astăzi vom lua decizii foarte importante în ceea ce privește Republica Moldova, precum și în ce privește sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

Prima decizie va fi acordul politic, la care sunt convins că se va ajunge astăzi, de a stabili un nou regim de sancțiuni împotriva celor care acționează pentru destabilizarea statului și împotriva ordinii constituționale a Republicii Moldova. Este o propunere pe care am făcut-o la Consiliul Afaceri Externe din 20 februarie și sunt foarte bucuros că, într-o perioadă atât de scurtă de timp, a fost creat acest regim de sancțiuni.

Cred că este cel mai rapid proces de crearea a unui regim de sancțiuni în istoria Uniunii Europene. Sunt foarte bucuros că acesta va fi un instrument foarte important pentru a întări reziliența și securitatea Republicii Moldova în contextul acțiunilor orchestrate de către Rusia, precum demonstrațiile sau acțiunile subversive împotriva ordinii constituționale a Republicii Moldova, la care am fost martori în ultimele luni.

Este foarte important ca acest regim de sancțiuni să fie adoptat, pentru că orice măsură luată pentru a crește securitatea Republicii Moldova va fi, de asemenea, o măsură care va consolida securitatea României și a cetățenilor ei”, a declarat, zilele trecute, ministrul Bogdan Aurescu.

Nicu Popescu: Mulțumesc dragă Bogdan pentru tot suportul României

„Mulțumesc dragă Bogdan pentru tot suportul României și al tău personal pentru propunurea și adoptarea acestor decizii importante pentru Republica Moldova! Mai mult ca niciodată România arată că este susținătorul principal al aderării noastre la UE!”, a transmis șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel