Rectificarea bugetară, probleme PSD-ALDE. Andrei Gerea: Nu poate fi acceptat

Probleme în coaliția de guvernare din cauza rectificării bugetare ce va fi adoptată luni. 

Sunt speculații în spațiul public potrivit cărora, la rectificarea bugetară, 10.000 din programul Start-Up Nation, nu ar mai primi bani. O scrisoare a unui antreprenor român, implicat în Start-Up Nation, i-a atras atenția lui Andrei Gerea, deputat ALDE. 

Românul atrăgea atenția, în scrisoarea adresată ministrului pentru Mediul de Afaceri, că există speculații, care nu sunt contrazise de la nivel guvernamental, cu privire la posibilitatea ca rectificarea bugetară să nu acorde finanțarea prin programul Start Up Nation. 

Andrei Gerea, membru în partidul aflat în coaliția de guvernare, este că părere că, dacă ar fi așa, ideea ”ar fi una total greșită, care ar scădea încrederea românilor în proiectele guvernamentale, mai ales în acesta”.

Acuzațiii în coaliție

Deputatul ALDE solicită ministerului să clarifice situația, acuzând, totodată, lipsa de comunicare în interiorul coaliției: ”Faptul că s-a tăcut pe acest subiect până acum, iar speculațiile în spațiul public au luat amploare nu poate fi acceptat. Trebuie să existe atât din partea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, cât și a Ministerului Finanțelor o reacție clară cu privire la cele vehiculate. Bun, nu vorbește în coaliție, dar măcar ar putea să le răspundă reprezentanților mediului de afaceri. Tocmai din motive precum acesta am cerut partenerilor de guvernare să discutăm și să găsim soluții. De fapt, ALDE a prezentat obiecțiile sale și măsurile care considerăm că trebuie să fie luate. Din partea ministrului de Finanțe nu avem deocamdată decât informații apărute pe surse, nu și date oficiale”. 

Andrei Gerea consideră programul Start Up Nation un proiect ce și-a dovedit un ”succes răsunător”, ”motiv pentru care el trebuie să continue, nu trebuie să fie afectat de rectificare. Înţelegem că există dificultăţi de natură financiară în acoperirea deficitului bugetar. Am acceptat acest lucru, dar nu credem că soluţia este amputarea politicilor publice fundamentale şi a programului de investiţii”. 

Luni ar urma să fie adoptată rectificarea bugetară de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel