Rectificarea bugetară, decizie în ședința coaliției. Ludovic Orban: Ne-am înțeles

Ludovic Orban, declarații după ședința coaliției de guvernare
Ludovic Orban, declarații după ședința coaliției de guvernare

Ludovic Orban, lider al PNL, a anunțat concluziile ședinței coaliției de guvernare din această seară. 

Președintele PNL a ieșit triumfător de la ședința coaliției de guvernare, anunțând doar ceea ce au reușit să stabilească la această ședință. El a omis părțile despre ce n-au reușit, precum și schimburile de replici aprinse, cum ar fi, de exemplu, pe desființarea SIIJ

Ludovic Orban a declarat că au reușit să se înțeleagă pe rectificarea bugetară. 

”În primul rând vreau să anunț că ne-am înțeles asupra propunerii de rectificare bugetară care urmează să fie adoptată de Guvern prin OUG. Au fost îndepărtate ultimele puncte față de care mai existau discuții și solicitări. Am convenit, în această seară, asupra formulei de rectificare bugetară.” a spus Ludovic Orban, marți seară. 

Președintele PNL a mai anunțat că ”al doilea subiect extrem de important care a fost dezbătut a fost subiectul OUG care să permită ajustarea valorii contractelor pentru contractele de lucrări de investiții în derulare, dar și pentru alte contracte. Am stabilit ca pentru toate lucrările din bugetul de stat sau locale să existe o formulă de indexare a valorii contractelor care să țină cont de evoluția prețului la materialele de construcție, urmând ca pentru proiectele finanțate din fonduri europene să se folosească sistemul de ajustare, prevăzut în Hotărârea de Guvern 1, negociată la nivel european. Vestea bună e că am convenit asupra unei forme a OUG astfel încât să permitem ajustarea valorii contractelor, care se va face la fiecare situație de lucrări depusă în baza lucrărilor efectuate în funcție de evoluția prețurilor la materiale de construcție, indiferent dacă e vorba de creșteri sau de scăderi ale prețurilor materialelor de construcție” a spus Ludovic Orban. 

Cu privire la planul de investiții Anghel Saligny, liderul PNL a anunțat că ”au formulat propuneri colegii de la USR PLUS legate de introducerea de standarde de cost, știm că se finanțează investiții în infrastructura de apă, canal, gaz și rutieră, de asemenea, au solicitat procedură transparentă, înființarea unei platforme digitale, unde să fie depuse toate cererile online și să poată fi urmărită evoluția fiecărui proiect, inclusiv situația decontărilor”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel