Desființarea SIIJ, șantaj în coaliția de guvernare? Orban, reacție după ședința aprinsă: N-aș vrea să înțeleg așa

foto pixabay
foto pixabay

Ludovic Orban a reacționat față ce mutarea USR PLUS cu privire la desființarea SIIJ. 

Desființarea SIIJ se pare că este un cartof fierbinte în coaliția de guvernare. S-ar fi ajuns la acuzații de șantaj în ședința coaliției de guvernare.  Ludovic Orban a declarat că USR PLUS a venit cu mai multe propuneri în ședința de astăzi a coaliției de guvernare. El a anunțat că discuțiile continuă. 

”S-a acceptat dintre propunerile USR PLUS formulate până-n prezent și o serie de alte propuneri care țin de neincluderea în PNDL 3 a proiectelor care au fost pe PNDL 1 și PNDL 2, cu stadiu zero de realizare. Chiar dacă se semnează contractul de finanțare, dacă nu se depun documentațiile solicitate în termen de maxim 2 ani, cel care a semnat contractul își pierde proiectul, dar și o serie de alte lucruri discutate, de natură tehnică, discuțiile vor continua” a anunțat Ludovic Orban, care a spus că există deschidere pentru a îmbunătăți proiectul. 

Desființarea SIIJ, cu șantaj? 

Întrebat dacă USR PLUS a condiționat sprijinul pentru ordonanța legată de PNDL 3 și de un acord de trecere prin coaliție a desființării SIIJ, în forma de la Guvern, respectiv forma propusă de ministrul Justiției, Stelian Ion, Ludovic Orban a răspuns: ”N-aș vrea să înțeleg așa...”. După ce i s-a spus ”am înțeles că au fost și acuzații de șantaj”, el a continuat: ”N-aș vrea să înțeleg așa discuțiile pe care le-am purtat, obiectivul de desființare a Secției Speciale este un obiectiv care este inclus în programul de guvernare, asumat de toate formațiunilor politice din cadrul coaliției. Pentru noi, cei din PNL, e un obiectiv pe care-l vom atinge și care nu e un obiectiv al unui singur partid din coaliție. De altfel, și UDMR susține că este partizanul desființării SIIJ și că... sigur că mai rămâne să cădem de comun acord asupra formulei pe care să o susținem împreună la dezbaterea din Senat”. 

Planul pare însă ar fi altul. USR PLUS ar spera ca de la anul să fie desființată de la sine Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), relatează România TV. Mandatele procurorilor de la SIIJ vor expira de la sine. ”Acum, dacă se desființează în felul acesta SIIJ-ul e o formulă elegantă. Doamna Armand își vede în continuare de treabă și de contractele pe care le dă fără niciun fel de licitație în stare de alertă sanitară, deci este, dacă vrei, din toate punctele de vedere, și politic și diplomatic, soluția perfectă.” a comentat analistul politic Bogdan Chirieac. Vezi mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel