Record înregistrat în România. Nu s-a mai întâmplat din 1961

În Modova, Muntenia și Oltenia, ziua de duminică, 6 aprilie 2014, s-a remarcat ca fiind cea mai rece din ultimii 52 de ani, temperaturile diurne înregistrând o diferență de 10-12 grade față de cele normale.  

Vremea suferă schimbări dramatice, relatează România TV, iar meteorologii susțin că temperaturile joase înregistrate duminică se datorează ciclonilor mediteraneeni, pe termen scurt, dar în acelaşi timp clima din România pare să se schimbe din cauza efectului de seră.

Variaţiile de temperatură incredibile, de 15 grade de la o zi la alta, au dat peste cap calculele meteorologilor.

"Clima, evenimentele se schimbă în sensul redesenării sistemului actual. Suntem într-o perioadă de tranziţie şi perioada care va urma va fi marcată de contrastanţă de această trecere de la cald la frig de la ploios la secetos", a declarat Mircea Duţu.

Și meteorologul Silviu Grigore confirmă previziuni meteorologice similare: "Noi ne vom confrunta pe măsura creşterii temperaturii medii globale mai ales dacă aceasta va depăşi două grade pe parcursul secolului 21, în aceste condtii, vor exista perioade de secetă prelungite şi accentuate. Schimbările climatice vor fi unele de natură să ne îngrijoreze şi din punct de vedere al repartiţiilor precipitaţiilor", a explicat meteorologul pentru sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel