Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis, de ce n-au dat mâna

Recepție Cotroceni
Recepție Cotroceni

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Președintele Klaus Iohannis n-a dat mâna cu primarul Gabriela Firea la Palatul Cotroceni, de Ziua Europei. 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Gabriela Firea, primar general al Municipiului București, a povestit întreaga desfășurare a faptelor la Antena 3: 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. ”Eu am răspuns invitație tocmai pentru că așa mi s-a părut normal să respectăm instituția prezidențială și o zi atât de importantă cum este Ziua Europei. Doar Dumnezeu știe ce s-a întâmplat. Eu vă voi relata, din respect pentru telespectatori, care a fost șirul evenimentelor. Telespectatorii vor trage propriile concluzii. 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Așa cum știți, am plecat de la Parlament împreună cu președintele partidului, cu doamna prim-ministru, cu miniștrii, cu domnii primari de sectoare, cu secretari de stat, europarlamentari, parlamentari, am fost în mai multe microbuze, am ajuns la Palatul Cotroceni, am coborât din mașini și ne-am îndreptat pe alee către zona centrală a Palatului Cotroceni, unde era amenajat evenimentul de Ziua Europei. Erau mai multe domnișoare și domni de la protocol de la Palatul Cotroceni care ne indicau unde ne este locul în funcție de instituția pe care o reprezentam și de poziția în statul român. 

[citeste si]

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. La un moment dat o domnișoară a insistat foarte mult să nu rămân lângă doamna prim-ministru pentru că-n acea zonă sunt doar miniștri. Doamnele ministru Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu, Sorina Pintea au insistat să rămân lângă domniilor lor, pentru că și doamna prim-ministru a insistat să rămân în acea zonă fiindcă sunt al doilea om ca număr de voturi din țară, reprezint Capitala României și pot să rămân în zona guvernamentală fără a impieta imaginea Guvernului, ci dimpotrivă. 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Au venit din nou cavalerul și domnișoara de la Cotroceni, insistând să mă deplasez din acea zonă și să merg în cealaltă parte decât zona guvernamentală, spunându-mi că voi fi tot în primul rând, în acea zonă fiind șefii instituțiilor centrale și că acolo trebuie să stau. 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Pentru a nu crea o dispută și un  dialog care nu-și avea locul, am plecat, deși mi se părea ilogic, pentru că nu deranjam pe nimeni. Când am ajuns, erau mai multe bilețele care erau așezate în acea zonă și numele meu nu l-am regăsit în zona indicată de protocolul Palatului Cotroceni și practic nu am știut unde să mă așez. 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Am salutat personalitățile de față și am rămas lângă soția dlui consilier de stat Oprișor, pentru că a început ceremonia, m-a surprins ceremonia în acel loc. 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Mă simt indusă în eroare, pentru că am fost fortață să plec de lângă colegele mele din Guvern în zona șefilor de instituții, unde toți ceilalți aveau bilețele, iar eu nu aveam acel bilețel cu nume și prenume. 

Acestea au fost faptele, nu-mi dau seama dacă a fost o intenție. 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Dl președinte a salutat câteva persoane și din zona în care mă aflam eu. A fost o doamnă îmbrăcată în roșu care s-a așezat în dreptul dl consilier Oprișor cumva indicând că acolo trebuie să se oprească președintele, iar eu eram după soția dlui Oprișor. 

Recepție Cotroceni. Firea - Iohannis. Există două posibilități: a fost o bâlbâială a protocolului, dl președinte nu a știut de aceste lucruri și nu m-a observat și a doua că a fost o intenție să fiu izolată, să nu fiu nici lângă colegele mele din Guvern și să fiu și marginalizată în rândul șefilor de instituții, astfel încât să nu avem ocazia să dăm mâna.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel