Reacție vehementă după declarațiile ministrului Justiției. Apel către Raluca Prună

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a acordat, marți, un interviu. Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei consideră că din interviu au reieșit o serie de ambiguităţi şi contradicţii cu privire la asigurarea continuităţii în funcţie a şefului DNA şi a celorlalţi magistraţi implicaţi în lupta împotriva corupţiei, crimei organizate, evaziunii fiscale.

"Faţă de opinia exprimată de doamna ministru Prună, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei şi-a exprimat ieri un punct de vedere public de dezavuare a poziţiei publice a doamnei Ministru şi de solicitare de clarificări cu privire la cele declarate. Astfel, astăzi, 23 decembrie a.c., AID ia act de clarificările aduse de doamna ministru Prună, prin care confirmă aprecierea faţă de magistraţii implicaţi în lupta împotriva corupţiei şi nevoia de continuitate în funcţie pentru aceştia.

Facem precizarea că Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei face parte din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) încă din anul 2007, de la emiterea primului Raport MCV, şi este una dintre organizaţiile consultate permanent de către echipa MCV din cadrul Comisiei Europene, care are rolul de a redacta rapoartele MCV anuale pe domeniul justiţiei.

De asemenea, AID este şi un partener permanent al majorităţii ambasadelor statelor din spaţiul euro-atlantic. Precizăm (respectând regulile diplomatice de confidenţialitate) că au existat îngrijorări exprimate de diplomaţi occidentali în relaţia cu organizaţia noastră faţă de poziţia exprimată public de către doamna ministru Prună în data de 22 decembrie a.c.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei îşi exprimă convingerea că Ministrul Justiţiei, doamna Raluca Alexandra Prună, va acţiona ca un profesionist, un om cu experienţă şi reputaţie bună în domeniul justiţiei", transmite AID.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel