Rareş Ilie, declaraţii după primele luni la Nice: Şi în ţară jucam din trei în trei zile, dar aici e vorba şi despre intensitate

Facebook OGC Nice
Facebook OGC Nice

Rareş Ilie s-a transferat în această vară la Nice, în Franţa, de la Rapid Bucureşti, pentru aproximativ cinci milioane de euro. Iată cum s-a adaptat tânărul internaţional român. 

"Sunt diferențe mari față de România la nivel de condiții, antrenamente, meciuri, nutriție, refacere. Cea mai puternică e însă schimbarea de ritm. Jucam și în țară din trei în trei zile, dar aici e vorba și despre intensitate. E dificil și fizic, și psihic. Trebuie să fii foarte atent la refacere, la odihnă.

Mă simt însă mult mai bine decât la început. M-am obișnuit. E clar că indicatorii fizici de aici sunt superiori, pornind de la numărul de kilometrii parcurși într-un meci. Nivelul competiției te obligă să ridici ștacheta dacă vrei să reziști.

Știam de acasă, de la colegii mai experimentați, că e nevoie de o pregătire fizică serioasă peste hotare, iar asta m-a făcut să muncesc și mai mult încă din România, unde lucram suplimentar. Mi-a prins bine. La fel procedez și la Nice. Mai rămâi cu o durere, cu o vânătaie, dar nimeni nu se plânge.

Te adaptezi. Și a mai fost faptul că, la început, ești singur printre oameni pe care nu-i cunoști. E normal să nu te simți în largul tău imediat. Dar totul e ok", a spus Rareș Ilie, conform Playsport.

Rareş Ilie, transferat de Rapid la Nice, a aflat de la tatăl său de mutare: A fost un şoc


"Chiar nu mă aşteptam să vină acest transfer. Eu nici nu am ştiut, eram concentrat pe ceea ce trebuia să fac la Rapid. Am aflat de curând de la tatăl meu, pentru că el se ocupă. A fost un şoc când am aflat de oferta de la Nice. Eram cu Drăghia şi cu Săpunaru în maşină, ei ştiau şi râdeau amândoi de mine. A fost un şoc, nici nu ştiam cum să reacţionez. Tata m-a sunat şi mi-a spus că trebuie să ne grăbim, pentru că urmează să plecăm. Eu ştiam de anumite discuţii, dar eram concentrat pentru că trebuia să jucăm cu CFR Cluj. Eu am aflat ieri. În momentul de faţă nu mă aşteptam să plătească cineva atât de mult pentru mine. Mă aşteptam ca la un moment dat să fie o sumă de transfer destul de mare, dar nu mă aşteptam vara aceasta", a afirmat Ilie pe Aeroportul Băneasa, conform Agerpres.

"Mă duc să dovedesc"



În vârstă de 19 ani, mijlocaşul nu consideră că este prea tânăr pentru a face faţă unui transfer în străinătate şi speră ca peste 5 ani să ajunge să joace pentru formaţii de top din Franţa precum PSG.

"Cumva m-am pregătit de această plecare, cred că sunt pregătit, dar vom vedea acolo. Eu mă duc să dovedesc. Nu cred că sunt prea tânăr. Sigur nu va fi uşor, dar pentru asta m-am apucat de fotbal. E normal ca lumea să aibă îndoieli legate de acest transfer, pentru că au fost atâtea exemple care nu au reuşit, jucători tineri care au plecat, dar eu m-am apucat de fotbal să joc în străinătate, nu puteam să joc în România la nesfârşit, merg acolo să îmi joc şansa. Clar, meciurile de acolo vor fi mult mai grele decât ce este aici în România, dar ce e mai frumos decât să întâlneşti fotbaliştii ăia? O să mă pregătesc şi sper să prind duelurile alea. Voi întâlni unii dintre cei mai buni fotbalişti din lume şi sper ca eu să fiu pe teren în meciurile acelea. Sper ca în cinci ani să mă vedeţi mai sus, poate la PSG. Totdeauna trebuie să îmi doresc cât mai mult. Deocamdată mă duc să îmi câştig locul, pentru că ştiu că nu îmi va fi uşor şi după aia voi ţinti cât mai sus", a spus jucătorul român.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel