Rareș Bogdan, întrebat dacă ar fi dispus să se asocieze cu Ludovic Orban, la alegerile din 2024: Trebuie să adunăm toți oamenii care au avut de-a face cu dreapta românească

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Rareș Bogdan, prim vicepreședinte al PNL, a anunțat ce planuri are partidul pentru alegerile din 2024.

Rareș Bogdan, prim vicepreședintele PNL, a explicat, la Realiatea Plus, afirmația făcută cu privire la alianța cu PSD, care a devenit ”din ce în ce mai insuportabilă”, fiind întrebat de către Anca Alexandrescu dacă acest lucru ar putea însemna o refacere a polului de dreapta.

Citește și: Rareș Bogdan nu mai vrea alianța cu PSD. Se rupe coaliția? Bogdan Chirieac: Consecinţe importante pe plan internaţional

”Clar că la alegerile europarlamentare probabil că fiecare formațiune va merge pe cont propriu. Noi vom merge prin noi înșine. Vedem, ulterior, dar, din punctul meu de vedere, președintele României, în decembrie anul viitor, trebuie să fie unul de dreapta. Asta este părerea mea, susțin în continuare că este o garanție pentru păstrarea liniei europene, euro-atlantice a României. Legat de declarațiile mele, ele au fost într-un context mai larg”, a afirmat Rareș Bogdan, la Realitatea Plus.

Moment în care Anca Alexandrescu a vrut să știe care este această ”dreapta” la care face referire prim vicepreședintele PNL.

”Cine este? USR, Reper, PMP cu Cristian Diaconescu”, a întrebat moderatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel.

”Avem PNL, partid de dreapta, cu o istorie și o poziționare extrem de clară, inclusiv în Grupul Popular European, avem PMP, partid conservator declarat membru al Partidului Popular European. De asemenea, în zona dreptei se revendic fiind de dreapta cei din Reperul lui Dacian Cioloș, de asemenea, se declară de dreapta partidul dlui Drulă, Ghinea și Năsui și, de asemenea, partidul dlui Ludovic Orban. Acestea sunt partidele de dreapta din România”, a explicat Rareș Bogdan.

Bogdan: ”PNL trebuie să se pregătească pentru un super an electoral 2024”

Întrebat dacă ar fi dispus la o nouă asociere cu Ludovic Orban, știut fiind că acesta a plecat din rândul liberalilor și a înființat Forța Dreptei, Rareș Bogdan crede că ”sub marea flamură galben-albastră a PNL trebuie să adunăm toți oamenii care au avut de-a face cu dreapta românească. De asta avem proces de fuziune cu ALDE, care este aproape finalizat. Cred că PNL trebuie să se pregătească pentru un super an electoral 2024 și să aducă alături de PNL toate forțele care se revendică de dreapta. Asta cred eu”, a mai spus Rareș Bogdan.

Totodată, europarlamentarul a afirmat că ”la PPE vor adera și alte forțe politice din Italia, negociem cu forțe politice din Cehia, din Olanda. Dar, din România, singurele forțe politice care sunt în Grupul Popularilor Europeni, cei mai mulți, practic 119, iar PNL are 10, PMP 2 și UDMR 2”, a mai spus Rareș Bogdan.

În ceea ce privește AUR, europarlamentarul susține că acesta ”se revendică precum un partid suveranist, din grupul conservatorilor europeni alături de PiS din Polonia, FIDESZ din Ungaria. Unele sunt mai de dreapta. (.. .) Nu vă închipuiți că facem mâine o astfel de asociere. Repet, la europarlamentare, PNL va merge singur pe liste, prin noi înșine. Ce vorbim noi sunt discuții pentru susținerea candidaților la președinție, la primărie.

Ei sunt în Opoziție, noi la Putere. Chiar dacă avem divergențe ideologige, de poziționare, de adunatul banilor, de taxe, pe presiunile pe care noi le facem pe Portul Constanța, pentru că acolo este cea mai mare evaziune din România, ar trebui militalizat ca să obținem bani cu adevărat de la un port unde au crescut operațiunile de cinci ori”, a mai spus Rareș Bogdan.

Citește și: Cine va fi noul președinte al României? Vocea străzii: "Nu s-a născut încă!" / "Jocurile sunt făcute. Nu decidem noi, ci cei de sus" / "Votez, dar nu știu cu cine"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel