“Răpirea din Serai”, în premieră la Opera Comică pentru Copii

Luna noiembrie aduce pe scena Operei Comice pentru Copii celebra operă Răpirea din Serai, de W. A. Mozart, cu un libret de Stephanie Gottlieb, în regia maestrului Cristian Mihăilescu. Premiera are loc sâmbătă, 5 noiembrie 2016, de la ora 17:00, și duminică, 6 noiembrie 2016, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii. Echipa realizatorilor este completată de Bogdana Pascal (scenografia), Gheorghe Iliuță (conducerea muzicală) și Daniel Manea (coregrafia). De asemenea, pentru prima dată în istoria instituției, acompaniamentul este asigurat de Orchestra Operei Comice pentru Copii.

Răpirea din Serai este o poveste despre iubire și actele de curaj, dar și despre mărinimia pe care aceasta le inspiră. Demnitatea frumoasei Konstanze își găsește asemănare în devotamentul lui Belmonte, dar și în generozitatea lui Selim Pașa, care, în loc să pedepsească dragostea, o răsplătește cu libertatea. Ce gest mărinimos!”, afirma soprana Felicia Filip, managerul instituției.

 

Personajele acestei celebre povești orientale sunt puse în valoare prin interpretarea soliștilor Ana-Maria Băcanu, Daniela Bucșan, Raluca Oprea și Simona Simionescu (Konstanze), Bogdan Lupea și Gjergji Mani (Belmonte), Oana Șerban, Gloria Tronel și Mediana Vlad (Blonda), Andrei Mihalcea și Valentin Racoveanu (Pedrillo), Mihai Marinescu și Răzvan Răduță (Selim Pașa) și Daniel Pascariu și Ștefan Schuller (Osmin).

 Citește și: Cele mai apreciate filme românești, la Madrid

Răpirea din Serai este un spectacol al bucuriei, o poveste care să transforme fiecare spectator, indiferent de vârstă, într-un copil. Decoruri luminoase, costume somptuoase şi o interpretare pe măsură, vor încerca să fie la înălţimea acestei bijuterii a lui Wolfgang Amadeus Mozart. Orchestra şi scena îşi vor da mâna pentru a învălui cu sunete și imagini de vis un public dornic de frumos”, promite Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Citește și: Seară Aglaja Veteranyi la Cabaret Voltaire din Zürich

În stagiunea aceasta, Opera Comică pentru Copii pregătește alte trei premiere la Sala Mare și câte cinci în Salonul Mozart și Sala UnderGrant. După opera Răpirea din Serai, de W.A. Mozart, urmează baletul clasic Spărgătorul de nuci, de P.I Ceaikovski, musicalul Micuța Dorothy și baletul contemporan Pinocchio

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel