RADU PRICOP, ginerele lui Traian Băsescu, rămas fără despăgubire

Ginerele lui Băsescu, RADU PRICOP, a fost lăsat fără banii din despăgubirea terenurilor din Argeș, în urma cărora Parchetul a început urmărirea penală. 

RADU PRICOP. În cazul ginerelui președintelui Traian Băsescu, Parchetul a cerut ANRP să se constituie parte civilă în proces.

Săptămâna trecută trebuia să se elibereze primul titlu de despăgubire.

RADU PRICOP, ginerele preşedintelui Traian Băsescu, este URMĂRIT PENAL de procurorii de pe lângă Parchetul ICCJ, fiind suspectat de fals şi înşelăciune, într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi în județul Argeș. 

Citește și: Radu Pricop, urmărit penal. Prima reacție a lui Traian Băsescu

Parchetul de pe lângă ICCJ a început, la data de 11 aprilie 2014, urmărirea penală IN REM, în dosarul restituirii unor terenuri din judeţul Argeş.

De asemenea, la data de 26 Mai 2014, a fost începută urmărirea penală IN PERSONAM pentru mai mulţi făptuitori, printre care şi Radu Pricop.

Avocatul Radu Pricop a obținut, alături de alte patru persoane printre care și omul de afaceri Valentin Vișoiu, despăgubiri de 10 milioane de euro pentru un teren de la Ștefănești care aparținuse familiei Brătianu. Practic, iubitul Ioanei Băsescu, împreună cu un alt avocat care a apărat-o pe fiica mai mică a preşedintelui, dar şi cu trei oameni de afaceri importanţi din Argeş au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitori. Apoi, au făcut actele şi au cerut Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să îi despăgubească. Procesul de retrocedare în bani a început pe vremea Crinuţei Dumitrean, controversat şef la ANRP şi apropiată a democrat-liberalului Ioan Oltean, şi s-a încheiat când la conducere era Dorina Danielescu, numită de Emil Boc.

Citește și: Banciu o face PRAF pe Ioana Băsescu: Mi se pare SURPRINZĂTOR să faci așa ceva!

Pe terenurile pentru care iubitul Ioanei Băsescu a obţinut drepturile litigioase sunt acum clădiri ale staţiunii de cercetare, dar şi blocuri.

Deşi de obicei astfel de procese sunt de durată, cei cinci oameni de afaceri şi avocaţi au obţinut o decizie definitivă în doar 11 luni de la deschiderea dosarului. Asta pentru că ANRP a luat de bun raportul de evaluare făcut de firma Romcontrol, al cărei acţionar majoritar este soţul PDL-istei Andreei Paul, Cristian Paul. Această firmă a evaluat terenul la 10 milioane de euro, iar reprezentanţii statului nu au cerut în instanţă o altă evaluare. Mai mult, la recursul de la Înalta Curte totul s-a rezolvat într-un singur termen, relatează rtv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel