Radu Banciu, despre românii plecați în alte țări. De la cine așteaptă scuze

Rodica Mitu / 28 aug 2019 / 08:59
Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a comentat, în ediția de marți seară a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, situația românilor care au plecat peste hotare, susținând că plecarea lor „nu este o dramă”.

„Asta nu este o dramă. Că s-au dus românii și muncesc în străinătate, cât timp România nu le-a oferit nimic. Ce să le ofere? Au ajuns unii, care s-au cățărat pe țară, iar restul să se uite la ei. Ce voiați să facă, mă? Să stea în continuare toți la țară și să vă aștepte pe voi, să vă voteze încă 100 de ani?

(...) Celor care vin astăzi și celor care o să vină mâine și poimâine să candideze pentru tot felul de alegeri să-și ceară scuze întâi, nu să ocolească acești termeni.

Pentru că ei, intrând în acest joc, ne sunt datori cu niște explicații. Ce a făcut această clasă politică pe care ei o contemplau? Și unii dintre ei chiar o conspectau. Greșit! Mai bine îți făceai un rost undeva și îți vedeai de viață. Șansele acestea existau și există în continuare pentru români. Dacă vedeți că România nu vă oferă soluții, mergeți în străinătate", a spus Radu Banciu la B1 TV.