Radio România 89 – La mulți ani!

Radioul public împlinește astăzi 89 de ani. O vârstă frumoasă și plină de realizări și de încercări.

Iată câteva repere istorice din 1928, anul înființării Radio România: Alexander Fleming descoperea penicilina, Kemal Ataturk înlocuia în Turcia alfabetul arab cu alfabetul latin, Iuliu Maniu începea prima sa guvernare, se inaugura Crucea de pe Caraiman – numită Crucea Eroilor Neamului, monument închinat eroilor ceferiști căzuți în timpul Primului Război Mondial. De asemenea se nășteau Che Guevara (d. 1967) și criticul literar Mircea Zaciu (d. 2000). În toți acești ani Radio România a emis, a informat și a cultivat generații întregi cu programele sale, multe dintre ele stârnitoare de nostalgii, în funcție de vremurile și perioadele de vârstă ale fiecăruia. Și la Radio s-a spus: suntem liberi în 1989, dar libertatea este în sine un proces care se câștigă în fiecare zi prin ceea ce facem și prin felul în care ne comportăm cu ceilalți.

În urmă cu 89 de ani, 1 noiembrie 1928, se difuza prima emisiune a postului Radio România cu celebrul anunț „Alo, alo, aici e Radio!". De asemenea, Radio Vacanța s-a alăturat Radioului Public în 1967, în anii '80 și Radioul suportând reduceri de program și cenzură.

În prezent, Radio România este cea mai importantă instituție media din țară, prin numărul de ascultători şi prin proiectele culturale de anvergură pe care le dezvoltă. Astăzi, Orchestra de Cameră Radio celebrează Ziua Radioului printr-un concert-eveniment, sub bagheta dirijorului Radu Popa. Bucuros de ocazie, le transmit și eu prietenilor mei: Dan Preda, Mariei și lui Marius Țoghină, lui Alexandru Ioan și Victor Caraculacu și tuturor celor care lucrează în echipa Radio România, auziți sau care fac să se audă, la mulți ani și cât mai multe bucurii!

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy