Racordarea la gaze. Cine scoate bani din buzunar

Distribuitorii de gaze naturale, prin noua lege a energiei, trebuie să facă pe banii lor extinderile de rețea.

Potrivit stiri.tvr.ro, cei care vor să-şi racordeze locuinţele la gaz nu doar că plătesc acest serviciu, ci chiar mai mult decât înainte.

Oana Dobrescu, jurnalist TVR: "Legea 167 din 2018 obligă distribuitorii de gaze naturale să facă legătura gratuit de la rețeaua stradală și până la adresa solicitantului. Deși legea este în vigoare de aproape 6 luni, facturile de racordare la utilități pot ajunge și până la 10 mii de lei".

Acolo unde conducta de gaz nu trece prin fața porții și trebuie adusă de la câțiva zeci, sau, în unele cazuri, câteva sute de metri, operatorul nu poate refuza racordarea la sistem. Este obligat să facă lucrarea din fonduri proprii. Există însă o condiție: extinderea să fie profitabilă pentru companie. În caz contrar, costurile vor fi suportate de client, urmând ca, după preluarea activelor, compania de gaz să-i înapoieze banii.

Silvia Vlăsceanu, director general Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie: "La final, după ce se realizează această extindere, operatorul va trebui să-i dea contravaloarea acestor lucrări clientului respectiv, dar conform unor reglementări încă nu există, deci practic acest articol deocamdată nu este aplicat conform legii", scrie stiritvr.ro.

VEZI ȘI: Condiționare fonduri europene. Cristea, europarlamentar PSD, semnal de alarmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel