Putin, discurs pe stadion. Bogdan Chirieac, despre simbolistica evenimentului: Sprijinul popular poate fi obținut doar în acest mod

Vladimir Putin va susține un discurs pe stadionul Lujniki din Moscova.

După discursul susținut ieri la Moscova, președintele rus Vladimir Putin se va afla astăzi pe cel mai mare stadion din Federația Rusă, unde va susține un discurs în care va aborda și subiecte referitoare la conflictul din Ucraina.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la postul de televiziune Antena 3 CNN, unde a spus care este simbolistica acestui eveniment și de ce Vladimir Putin are nevoie de sprijin popular:

„Vladimir Putin și propaganda sa transformă războiul de agresiune pe care l-a început împotriva Ucrainei într-un război de apărare a Federației Ruse. Ăsta este și mesajul pe care l-a transmis ieri, într-un discurs făcut de propaganda rusă, demnă urmașă a propagandei sovietice, și asta este simbolistica stadionului plin de astăzi. Ei consideră că Occidentul a atacat Rusia și Rusia se apără. Sigur, terenul de război este Ucraina.

Acestea sunt mesajele, iar pentru Putin este esențial, pentru a putea continua măcelul din Ucraina, să aibă sprijin popular. Sprijinul ăsta nu-l obții decât dacă insufli foarte serios ideea că Rusia este amenințată: Se dorește dezmembrarea Rusiei, aducerea în sclavie a rușilor și așa mai departe. Aceste elemente de propagandă, pentru noi par ridicole, dar pentru ruși, o societate care nu a intrat în acest flux democratic, sunt suportabile. Iată rezultatele“, a spus, la Antena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Biden vs. Putin. Bogdan Chirieac: Presupun că președintele SUA va ridica mănușa. Suntem cu toții în acest conflict mondial

Evenimentele de la Moscova au loc în contextul în care vineri, pe 24 februarie 2023, se împlinește un an de la declanșarea invaziei Rusiei în Ucraina, catalogată de ruși ca fiind o „operațiune militară specială“. În ultimul an, ca urmare a războiului, zeci de mii de combatanți ale ambelor părți beligerante și-au pierdut viața, iar Rusia a reușit să anexeze ilegal alte patru regiuni din Ucraina, pe lângă peninsula Crimeea, anexată în 2014.

CITEȘTE ȘI     -    Chirieac, concluzie după declarațiile lui Vladimir Putin, la un an de la începerea războiului în Ucraina

În emisiunea de pe mai jos puteți afla informații privitoare la utilitatea dronelor în războaiele moderne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel