Biden vs. Putin. Bogdan Chirieac: Presupun că președintele SUA va ridica mănușa. Suntem cu toții în acest conflict mondial

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele eveimente care au avut loc în Rusia, Ucraina și Polonia.

Bogdan Chirieac, analist politic, a avut o intervenție telefonică la postul de televiziune Antena 3 CNN imediat după ce președintele american Joe Biden a fost primit de omologul său din Polonia, Andrzej Duda. Liderul de la Casa Albă va urma să susțină un discurs în această seară, începând cu ora 18:30 (n.r. ora României) care va succeda discursului susținut astăzi de președintele rus Vladimir Putin:

„Va fi un singur răspuns din partea lui Joe Biden, acela că SUA vor sprijini până la capăt Ucraina. Ieri, la Kiev, președintele Biden a dat de înțeles că ne aflăm în fața unui nou conflict mondial, iar astăzi Vladimir Putin a confirmat lucrul acesta“, a spus Bogdan Chirieac.

Jurnalista Lorena Burlacu a intervenit și a precizat că „ambasadorul american la Moscova a fost convocat de Ministerul Afacerilor Externe din Rusia“.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Vizita lui Biden la Kiev. Începe oficial al Treilea Război Mondial

„Este o palidă încercare de intimidare a Statelor Unite ale Americii. E o măsură diplomatică și e chemat pentru ca doamna Maria Zaharova să-și exprime nemulțumirea față de poziția Statelor Unite ale Americii. Presupun că președintele Biden, bine consiliat, așa cum a fost până acum, va ridica mănușa. Considerăm că suntem cu toții în acest conflict mondial, formatul Rammstein cuprinde 54 de state, probabil că președintele Biden va sublinia acest lucru, iar lumea liberă este împotriva dictaturii lui Vladimir Putin în Federația Rusă.

Putin și-a construit propaganda pe piloni foarte solizi, Rusia e bună la propagandă, iar în discursul său anunță că va lupta cât va fi nevoie, la fel ca și SUA. Acesta mai fixează, de asemenea, termeni de pace, a vorbit despre Donbass și despre minoritatea rusă de acolo care, vezi Doamne, era agresată de Kiev, se bazează pe cei aproximativ 10 milioane de ruși din Ucraina, fixează și anumiți termeni de negociere, cum ar fi cel cu retragerea din tratatul cu arme nucleare, deși în opinia mea este irelevant, fiindcă ambele state au mii de focoase nucleare în acest moment“, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    Vizita lui Biden la Kiev. Tudor Curtifan: Umilință pentru Putin. Locul este simbolic, pentru că acolo a început așa-zisa operațiune militară specială

Chirieac: Trebuie să ne așteptăm la provocări

„Pentru ruși a fost un discurs foarte bine articulat. Este evident că rușii nu vor renunța, au primit toate motivele, a lovit grav în oligarhi. Rusia nu dorește sub nicio formă să provoace direct Statele Unite ale Americii, ieri nu au căzut bombe la Kiev. Dacă, Doamne ferește, se întâmpla ceva cu Biden la Kiev, Putin nu mai era în siguranță nicăieri. Răspunsul SUA ar fi fost cu aceeași lungime de undă.

În perioada următoare, ținând seama de situația în care ne aflăm, conflictul mondial se desfășoară cu toate mijloacele și pe toată planeta. A crede acum că nu vor fi provocări din partea Rusiei, că nu se va răspunde din partea noastră, e o naivitate. În Războiul Rece, confruntarea între Comunism și Lumea Liberă s-a desfășurat în lumea a 3-a, în Africa, în Asia de Sud-Est. Vor încerca să facă provocări în spațiul NATO și orice breșă va fi puternic luată în considerare. Oricum sunt agenți importanți, Croația, Ungaria, Austria, care nu e o țară mică din punct de vedere economic și administrativ“, a conchis Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI     -    Chirieac, concluzie după declarațiile lui Vladimir Putin, la un an de la începerea războiului în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel