Vladimir Putin: Rusia își suspendă participarea la tratatul cu SUA privind armele nucleare

Președintele Vladimir Putin a anunțat că Rusia își suspendă participarea alături de SUA la tratatul privind armele nucleare.

Rusia își suspendă participarea la un tratat cu SUA care le-a limitat arsenalele nucleare, a anunțat Vladimir Putin, conform Sky News.

„Sunt obligat să anunț astăzi că Rusia își suspendă participarea la tratatul ofensiv strategic privind armele”, le-a spus Putin oficialilor adunați la Moscova.

Tratatul de reducere a armelor strategice (START), care a fost semnat pentru prima dată în 1991 și urmat de New START. Acesta a limitat numărul de rachete balistice intercontinentale în SUA și Rusia.

Noul tratat START a fost semnat în 2010, a intrat în vigoare în anul următor și a fost prelungit în 2021 pentru încă cinci ani, la scurt timp după ce Joe Biden a preluat mandatul de președinte al SUA.

Tratatul limitează numărul de focoase nucleare strategice pe care SUA și Rusia le pot desfășura. Totuși, Rusia nu se retrage din tratat.

El adaugă că țara trebuie să fie pregătită să reia testele de arme nucleare dacă SUA face acest lucru.

Solicitările occidentale de a inspecta instalațiile nucleare controlate de Rusia sunt „total absurde”, a spus Putin, adăugând că SUA și NATO au declarat că obiectivul lor este de a învinge strategic Rusia.

Împreună, cele două țări dețin aproximativ 90% din focoasele nucleare ale lumii - suficiente pentru a distruge planeta de mai multe ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel