PSG, campioană în Franța. Messi a dat două lovituri: cel mai mare marcator din Europa și cele mai multe trofee din istorie

Facebook Leo Messi
Facebook Leo Messi

PSG şi-a asigurat un nou titlu în Ligue 1 sâmbătă seara, la finalul meciului din etapa a 37-a, penultima, disputat în deplasare contra lui Strasbourg, încheiat la egalitate, 1-1.

PSG, lider acum cu 85 de puncte, şi-a securizat diferenţa minimă, de 1 punct, faţă de a doua clasată, Lens (81 pct), pentru ca indiferent de rezultatele ultimei etape, de săptămâna viitoare, titlul să rămână la gruparea din capitala Franţei.

Sâmbătă, pe Stade de la Meinau, Messi a deschis scorul pentru parizieni, în minutul 59, dar gazdele au reuşit egalarea în minutul 79 prin Kevin Gameiro. Parizienii devin astfel campioni pentru a 11-a oară.

Lionel Messi este acum și cel mai bun marcator din istoria primelor cinci campionate europene, cu 496 de reușite. În plus, acesta l-a egalat pe Dani Alves la numărul de trofee câștigate în carieră: 43.

Ce s-a mai întâmplat în Ligue 1



Pentru a mai spera la titlu, Lens avea nevoie de o victorie, acasă cu Ajaccio, concomitent cu un eşec al lui PSG la Strasbourg. Obiectivul a fost atins doar parţial, Lens impunându-se cu 3-0 pe Stade Bollaert, prin golurile lui Deiver Machado (16), Adrien Thomasson (22) şi Lois Openda (35, penalty). Ajaccio este penultima, locul 19, cu 23 de puncte, şi va evolua în liga a doua valorică din sezonul următor.

Olympique Marseille, chiar dacă a pierdut acasă cu Brest (1-2), îşi păstrează ultima treaptă a podiumului. Oaspeţii au marcat prin Hugo Magnetti (57) şi Mahdi Camara (81), golul gazdelor fiind reuşit de Chancel Mangulu (75). Marseille va încheia campionatul pe locul 3, având acum 73 de puncte, indiferent de rezultatele rundei finale.

Într-un meci fără miză, Olympique Lyon a învins la scor de neprezentare, 3-0, pe Reims. Gazdele au beneficiat de autogolul lui Emmanuel Agbadou (2), apoi înscriind Alexandre Lacazette (9) şi Maxence Caqueret (82). Lyon este pe locul 7, cu 62 de puncte, iar Reims pe 11, cu 51 de puncte.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel