Proteste sănătate. Olguța Vasilescu le răspunde sindicaliștilor

78% dintre salariații din sănătate consideră că legea salarizării va avea efecte negative asupra lor, este titlul unui comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, îi liniștește pe sindicaliștii din sănătate. 

”Câți dintre salariații din sănătate au citit această lege? Ca să știe 78% dintre ei că le scad salariile? I-am văzut, a fost o campanie descentrată a celor de la Federația Solidaritatea Sanitară, în care le-au prezentat oameniilor tot felul de fluturași că vor avea sporuri de 1%. Dacă citiți această lege o să vedeți că este o minciună sfruntată, nu se pune problema de așa ceva.”, a spus ministrul la Antena 3.

În legea salarizării cresc foarte mult salariile medicilor. Cel mai mic salariu ar urma să fie 12.000, spune ministrul. Salariul medicilor va crește gradual, în funcție de vechime.

Aceasta spune că au fost constatate ”niște ieșiri din decor”. Concret, în opt spitale din Capitală, luate aleatoriu, în care au fost făcute verificări, s-au descoperit mai multe cazuri în care secretarele aveau spor de calculator, dar și de medic.

De asemenea, Olguța Vasilescu se arată dezamăgită de faptul că niciun medic nu apără legea salarizării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel