Protestatarul Dide: A fost tot timpul public. Mulți nu au știut

Dide FOTO AGERPRES
Dide FOTO AGERPRES

Cristian Mihai Dide, sâmbătă, într-un LIVE pe Facebook, a anunțat că fi prezent duminică în Piața Victoriei, vorbind totodată și despre „centralizatorul de amenzi”.

„Voi încerca să fac LIVE-uri cât mai scurte, pentru că mai avem nevoie de timp și pentru altceva. Mâine vreau să aduc un recipient de ceai în Piața Victoriei. L-am mai folosit o dată la protestul din 6 martie, la Parlament. Astăzi, aș vrea să vă vorbesc despre centralizatorul de amenzi, un fișier de care noi ne ocupăm de aproape doi ani", a spus Dide, sâmbătă după-amiază, într-un LIVE pe rețeaua de socializare Facebook.

Cu privire la acesta, a spus că „a fost tot timpul public, dar foarte mulți nu au știut de el”.

„Centralizatorul de amenzi este un document public. Îl găsiți pe site-ul nostru, la secțiunea documente”, a explicat Cristian Mihai Dide.

Amintim că, după imaginile de marți seară de la Ministerul Justiției, Cristian Mihai Dide, președinte al ONG-ului Evoluție în instituție, a transmis următorul mesaj: „Asta se întâmplă în România, avem nevoie de ajutorul vostru. Suntem din ce în ce mai puțini cei care ne implicăm activ în proteste de stradă, iar jandarmeria ne călărește ca pe draci. Ajutați-ne, măcar financiar, să putem susține protestele de strada. Mulțumesc!".

DC News a vorbit cu protestatarul pentru a-l întreba de ce are nevoie de ajutor financiar. Cristian Mihai Dide a explicat cum pot fi de folos banii pentru susținerea protestelor de stradă. „Democrația trebuie întreținută, iar democrația se întreține prin implicarea cetățenilor. Această implicare se poate face la vot sau în perioada dintre momentele când oamenii merg la urne prin acțiunile societății civile sau ale ONG-urilor. Eu conduc un ONG care are facturi de plătit, are avocați de plătit, are nevoie de recuzită pentru proteste. Acest ONG oferă recuzită. Ketchupul pe care l-am aruncat la Ministerul Justiției a costat 50 lei. Vopseaua pe care am aruncat-o zilele trecute a costat 500 lei, plus 50 lei cuțitele, plus 20 lei dați la UBER-ul cu care am dus vopseaua. Putem justifica orice bănuț pe care îl cerem. ONG-urile trăiesc din donații. Este normal să solicităm ajutorul cetățenilor pentru a întreține democrația. Nu apărăm democrația în stradă pentru bani, dar pentru a apăra democrația avem nevoie de bani. Este foarte simplu de explicat dacă tot există o curiozitate atât de mare pentru finanțele pe care le solicităm public", a zis Cristian Mihai Dide pentru DC News. Continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel